Насичений 2021-й: як Спільнокошт змінив Район.Історія

31 Грудня 2021, 09:00
Фундатори Район.Історія 3730
Фундатори Район.Історія

Для Район.Історія 2021 рік пройшов досить насичено! Успішна краудфандингова компанія допомогла розвинути видання в напрямку, який так хотіла команда. 

Найбільшим досягненням нашого видання звичайно ж є ви – читачі! Саме тому хочемо трішки поділитися своїми реалізованими планами, які вдалося здійснити завдяки вашій підтримці!

Загалом 310 доброчинців зафондували 171 550 гривень! 

Ще 150 тисяч гривень у вигляді гранту редакція отримала Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «EU4USociety» (конкурс «Краудфандинг для медіа».

Ці кошти, редакція розподілила на три частини:

  • організацію експедицій історичними місцями Волині;
  • гонорари авторам і редакторам;
  • промоцію матеріалів.

Для фундаторів редакція також організувала дві фотосесії – у стилі ретро та етно.

З травня по жовтень редакція розробила нові напрямки та здійснила 10 експедицій. Відкривали сезон подорожей у Володимирі, а на закінчення ми приготували – детальну мандрівку селом Перемиль та Берестечком. Загальна кількість учасників Волинської експедиції сягнула 165 осіб! 

Читайте також: Подорожі, нерозказані історії та неповторні місця: чим захоплює проєкт Волинська експедиція

Волинська експедиція у Перемилі
Волинська експедиція у Перемилі

Цьогоріч ми подорожували такими маршрутами:

Читайте також: Вітаємо, ви у клубі: цікаві факти успішної кампанії проєкту Район.Історія

Постійні учасники експедицій – Сергій Боремчук та Олена Кузьмич у Ладомирії
Постійні учасники експедицій – Сергій Боремчук та Олена Кузьмич у Ладомирії

Ці подорожі вражали затишком, гостинністю та відвертістю, адже нам щастило зустрічати місцевих краєзнавців та гідів, які закохані у «свої» місця. Окрім традиційної екскурсії у село Сокіл, редакція влаштувала зустріч з письменницею та авторкою історичних романів Ганною Гороженко, адже героїнею однієї з її книг «Лицарка корони» стала місцева княгиня Анна Сокольська

Читайте також: Люди й любов – головний висновок з експедиції у Сокіл

Волинська експедиція у Соколі
Волинська експедиція у Соколі

Цікаво, що навіть деякі з учасників експедицій стали активними дописувачами та авторами видання, як-от Наталка Мурахевич та Андрій Павляшик. З їхніми враженнями та дослідженнями можна ознайомитися у розділі «БЛОГИ», який з'явився в травні.

На Район.Історія також був новий рекорд відвідуваності – у липні до нас прийшло 47 тисяч читачів! Та це не дивно, адже редакція значно розширила кількість дописувачів та авторів, які спеціалізуються на різноманітних темах. 

Читайте також: Душа храму, де ангели погубили пір'я: зворушливі враження від костелу в Берестечку

Волинська експедиція в Острозі
Волинська експедиція в Острозі

Постійними авторами Район.Історія стали дослідниця та представниця Українського інституту національної пам'яті Леся Бондарук, історикиня Тетяна Яцечко-Блаженко, письменниця та дослідниця історії Османської імперії Олександра Шутко, науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович, автор проєкту «Екскурсії з істориком» Андрій Павляшик, історик та редактор видання «Історична правда» Віталій Скальськийписьменник та редактор «Район.Любешів» Микола Шмигін , старша наукова співробітниця Волинського краєзнавчого музею Яна Лис, новими ж – завідувачка відділу музейного розвитку та екскурсійного забезпечення ВКМ, кураторка проєкту «Музейний дворик» Валентина Машлай, вчитель історії Віктор Деркач, директорка Ківерцівського краєзнавчого музею Оксана Сущук, журналістка Оксана Палій, історик та завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії ВКМ Богдан Зек та інші.

Успішний досвід краудфандингової кампанії надихнув редакцію на новий Спільнокошт – для видання Район.Культура, тож зовсім скоро стартує новий сезон Волинської експедиції з культурним відтінком!

Читайте також: Від Галичини до Донбасу: найпопулярніші репортажі з виставок за 2021 рік

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024