Перші шпальти світової преси 18 березня про війну в Україні

18 Березня 2022, 23:05
Утомлена дівчинка приїхала до Запоріжжя через 140 мильний гуманітарний коридор з Маріуполя.Фото The Telegraph (Великобританія 1367
Утомлена дівчинка приїхала до Запоріжжя через 140 мильний гуманітарний коридор з Маріуполя.Фото The Telegraph (Великобританія

Основними темами головних сторінок світової преси є розбомблений  театр у Маріуполі та руйнування внаслідок обстрілів російськими військами житлових масивів в інших містах України.

Financial Times, на її першій сторінці зображення президента України Володимира Зеленського, який зустрічається з дівчиною, яка була госпіталізована під час втечі від російського штурму міста Ворзель.

 

 

Guardian. Газета повідомляє, що шість країн — Великобританія, США, Франція, Албанія, Ірландія та Норвегія — запросили на термінове засідання Ради Безпеки ООН для обговорення можливих військових злочинів в Україні. У ньому цитується міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, яка заявила, що є «дуже значні докази» військових злочинів, скоєних російськими військами.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що згоден із президентом Джо Байденом у тому, що в Україні було скоєно військові злочини, додавши, що американські експерти перебувають у процесі документування та оцінка потенційних військових злочинів. 

Також на першій шпальті анонс матеріалу «Я не можу з нею говорити»:  Росія-Україна – сім'ї розірвані та розділені війною.

 

 

«i» повідомляє, що Володимир Путін змушений відмовитися від планів введення військ у  Київ на користь повітряних бомбардувань. У документі йдеться, що західна розвідка вважає, що поступ Росії застопорився через запеклий опір і проблеми з постачанням.

 

 

Військові невдачі Росії також є темою першої лінії The Times. Газета повідомляє, що сили країни утримуються навколо Києва та другого міста Харкова та змушені викликати війська з інших місць дислокації. Першополосне фото підписано: «Чоловік оплакує свою маму на вулиці Києва. Вона була вбита уламками від ракетного удару.

 

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 15 березня про війну в Україні

 

The Telegraph повідомляє про ймовірну спробу російських самозванців видати себе за прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у відеодзвінку з міністром оборони Великобританії Беном Уоллесом. У ньому йдеться, що міністр внутрішніх справ Пріті Патель також стала мішенню і що дзвінки, мабуть, були частиною операції з вилучення конфіденційної інформації та ганьби уряду Великобританії. Першосмугове фото: втомлена дівчинка приїхала до Запоріжжя через 140 мильний гуманітарний коридор з Маріуполя. Під час евакуації дехто зіткнувся з російським артобстрілом протягом кількох годин.

 

 

The Mirror публікує ексклюзивний репортаж про групу матерів, які виконували місії з порятунку дітей із Києва. За повідомленнями, жінки, яких він називає «бандою матерів», наразі врятували 227 дітей.

 

 

Німеччина. Головне фото газети Frankfurter Allgemeine Zeitung: Включився з війни: Володимиру Зеленському аплодують стоячи у четвер у Бундестазі.

Головний матеріал газети називається: Зеленський звинуватив Німеччину у відсутності зобов'язань.

 

Іспанія. «Російська армія посилює наступ, але може просунутися».

Фото на першій шпальті підписано: «У підвалі житлового кварталу на заході Києва живуть біженці з 17 дітьми, народженими внаслідок сурогатного материнства, всі від батьків-іноземців, батьки яких не шукали їх після початку війни, з ними живуть медсестри, які доглядають їх».

 

 

Бельгія. На першосмуговому фото De Morgen напис угорі: «Уже загинули 7000 росіян і вони зіткнулися з нестачею високотехнологічного озброєння» також підписано: «Підбитий танк у Харкові. Росія вражена технікою та людьми. «Російський наступ застопорився» - називається головний матеріал газети. Незважаючи на безліч бомбардувань, просування Росії в Україні значно застопорилося. Останніми днями росіяни мало просунулися. Такого висновку дійшли представники британського міністерства оборони та Пентагону після трьох тижнів війни. Цитата про ЗСУ офіцера Пентагону винесена окремо: «Вони зазнають втрат кожен день, але при цьому мають неймовірну боєздатність».

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 16 березня про війну в Україні

 

Франція. Газета 20 minutes підписала головне фото: ПОДВІЙНИЙ ВПЛИВ МЕРЕЖІ. Війна в Україні широко висвітлюється у соціальних мережах. Велика кількість інформації, яка не позбавлена ​​ризиків.

 

 

3. Данія. Підпис над фото видання Politiken: «Росія використовує сумнівні фотографії, щоби виправдати війну в Україні».

 

 

Австрія. Один із матеріалів на першій шпальті австрійської газети KURIER: «Джо Байден назвав Володимира Путіна «кривавим диктатором»

Російські підрозділи бомбардують театри та житлові будинки.

Газета пише, що Москва спростувала «непробачну заяву» лідера країни, яка вбила мирних жителів у конфліктах у всьому світі. Цитує прессекретар президента РФ Дмитра Пєскова: «Наш Президент — дуже мудра, далекоглядна та культурна особистість міжнародного масштабу».

Газета повідомляє, про «Диво Маріуполя». Принаймні, одна хороша новина прийшла з запеклого міста Маріуполя: тих, хто вижив, рятували або постійно рятували з бомбосховища театру військових дій, розбомбленого російськими підрозділами.

 

 

Der Standard, основний матеріал: «Драматична ситуація в українських містах». Головне фото підписано: «Ситуація в обложеному на сході України Харкові стає все більш загрозливою. У четвер обстріляли величезний Барабашівський ринок, все місто огорнуло чорним димом».

У матеріалі йдеться, що досі неясно, скільки людей загинуло внаслідок, як вважається, російського бомбардування театру, заповненого людьми, які шукають захисту, в оточеному східноукраїнському місті Маріуполь. Надвечір четверга рятувальникам вдалося врятувати з-під завалів 130 мирних жителів. Росія та Україна звинувачують один одного у вибуху будівлі. У мільйонному місті Харкові розбомбили величезний Барабашівський ринок.

Правозахисна організація Human Rights Watch звинувачує російську армію у застосуванні касетних боєприпасів у порушення міжнародного права — наприклад, у недільному інциденті в Миколаєві, коли у черзі до банкомату загинуло дев'ять мирних жителів.

 

 

Італія. «Безперервне вбивство» – напис на фото з Києва італійської газети La Stampa. Чоловік оплакує свою маму, яка загинула на вулиці

 

 

США.  Війна мучить мирних жителів України, пише WP

На фото 1: «Зруйнований багатоквартирний будинок у стратегічному портовому місті Маріуполь, Україна. Авіаудари тривали у четвер, а дипломати висловили помірний оптимізм щодо мирних переговорів.

На фото 2: «Тіла мирних мешканців у мішках лежать перед моргом у Харкові. Навіть при морозі запах смерті просочував повітря».

 

 

WSJ «У Маріуполі, Україна, у четвер люди йшли повз житловий будинок, який був обстріляний Росією. Місцевий чиновник сказав, що від 80% до 90% міста було зруйновано» – фото на першій смузі.

«Українці просіюють уламки для пошуку тих, хто вижив», – говорить Зеленський про театр в обложеному місті, яке росіяни навмисно розбомбили.

 

 

«Вижили знайдені в руїнах театру, але страждання посилюються» – пише NYT. Ще один матеріал із заголовком: «Зазнаючи втрат на полі бою, росіяни наводять ракети на міста».

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 17 березня про війну в Україні

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024