Перші шпальти світової преси 15 березня про війну в Україні

15 Березня 2022, 01:00
Люди, які зібралися біля будинків, які постраждали від обстрілів Києва. Фото "Financial Times" 2139
Люди, які зібралися біля будинків, які постраждали від обстрілів Києва. Фото "Financial Times"

Заголовки світової преси в основному висвітлюють теми руйнівного бомбардування України та проєкту «Поспішайте брати українців».

      «Британські сім'ї відкривають будинки для біженців», – йдеться в «І». Газета повідомляє, що громадськість чудово відгукується, і кількість людей, яких бажають бути спонсорами, не обмежена. Це сталося після того, як уряд Великобританії запустив програму «Дома для України» для тих, хто хоче прийняти у себе біженця.

 

 

На першій шпальті The Guardian зображено надзвичайний протест. У понеділок увечері жінка з антивоєнним плакатом вибігла на знімальний майданчик російської вечірньої програми новин на державному Першому каналі. Плакат говорив: «Немає війні, припини війну, не вір пропаганді, тобі тут брешуть».

У першошпальтовому матеріалі йдеться, що смертоносні бомбардування Росії кидають українців у кошмар.

Ще один матеріал на першій шпальті вийшов із заголовком: «Як усі неправильно розуміли дії Путіна перед вторгненням в Україну».

Кількість біженців наближається до 3 мільйонів, пише видання, оскільки бомбардування продовжуються, і агенції з надання допомоги попереджають про хаос в обложених містах. Ще один матеріал на першій шпальті називається: Символи «Z» та страх: життя в умовах окупації. Йдеться про те що російські солдати патрулюють вулиці Бердянська на автомобілях та бронетранспортерах, що позначені знаком «Z», це позначає російські окупаційні сили. Посадові особи органів місцевого самоврядування на півдні України, вигнали з офісів. Місцева радіостанція включає радянські балади та російську естраду, що перемежуються уривками з промов Володимира Путіна та новинами про «визволення України від нацистів». «Нам здається, що ми живемо в кошмарі, і ми не знаємо, коли цей жахливий сон закінчиться», — сказав один із членів міської ради, який побажав залишитися неназваним, пославшись на побоювання щодо безпеки.

 

 

The Daily Mail також повідомляє про програму для біженців «Дома для України». Кількість охочих прийняти біженця змінюється зі блискавичною швидкістю. Газета повідомляє, що станом на 21:30 за Грінвічем у понеділок зареєструвалося майже 44 тисячі осіб.

Дбайливі британці поспішають приєднатися до нової схеми – і це лише перший день.

44 000 британців запропонували свої будинки для українців біженців протягом кількох годин після запуску нової схеми вчора. Офіційний сайт був переповнений через кілька хвилин після його запуску — 1500 реєстрацій протягом години. А до 21:30 учора ввечері понад 43 800 осіб та організацій залишили свою підтримку на сайті «Дома для України».

Ще однією ознакою британської щедрості є пожертвування на користь українців. Звернення Daily Mail про допомогу для  жертв української кризи вчора досягло приголомшливої ​​суми 7,2 мільйона фунтів стерлінгів.

Вебсайт «Дома для України» спочатку кілька разів падав, але представник уряду сказав, що експерти вивчають проблему та впевнені, що вона швидко вирішиться. «Ми спостерігаємо високий рівень відвідуваності сайту завдяки підтримці наших громадян України».

 

 

Читайте такожРосійські окупанти цілеспрямовано знищують мирні міста та святині України

 

The Times наводить план уряду Великобританії щодо прийому біженців з України. Далі йде фотографія Романа Абрамовича в аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві, Ізраїль. Газета повідомляє, що Абрамович імовірно є частиною «афери організованої злочинності на 2 мільярди фунтів стерлінгів», згідно з розслідуванням, проведеним BBC Panorama. Його адвокати заявили, що немає жодних підстав стверджувати, що він здобув свій стан злочинною діяльністю.

 

 

«Ти друг Путіна», – говорить заголовок Metro. Газета повідомляє, що група протестувальників увірвалася до лондонського особняка Олега Дерипаски вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів. Повідомляється, що, за словами протестувальників, особняк «звільнений» і вони запрошуватимуть українських біженців переселитися до нього. Газета раніше повідомляла, що уряд розглядає можливість розміщення українських біженців у порожній власності російських олігархів, які перебувають під санкціями.

 

 

Daily Mirror повідомляє, що трьох британців було вбито в «ракетному пеклі» на польському кордоні, внаслідок чого «загинуло понад 100 людей».

 

 

The Daily Express також повідомляє про трьох колишніх британських спецназівців, яких, як повідомляється, було вбито в Україні. Бі-Бі-Сі не змогла підтвердити цю інформацію.

 

 

Financial Times цитує заяву офіційних осіб США про те, що "Китай заявив про готовність надати Росії військову підтримку". Газета фотографує людей в Україні, які зібралися біля багатоквартирних будинків, які постраждали від сильних обстрілів у столиці Києві.

 

 

Читайте також18 мільйонів людей в Україні постраждали від агресії рф: ВООЗ

 

«Захід припустився жахливої ​​помилки з Путіним, — каже прем'єр-міністр», — така головна стаття Daily Telegraph. Такий вислів заснований на статті для газети прем'єр-міністра Бориса Джонсона, який пише, що Захід зробив «жахливу помилку», продовжуючи покладатися на російську нафту та газ після вторгнення до Криму 2014 року.

 

Австрійська газета Der Standart головний матеріал газети розповідає про ракетний обстріл Києва. Головне фото підписано: «Після ракетного обстрілу на півночі Києва у понеділок довелося рятувати 63 особи».

 

 

      Австрія. Фотоколаж австрійської газети KURIER «Антивоєнні виступи. Поки продовжуються бойові дії, у багатьох місцях ведуться переговори. Джонсон із північними європейцями, Шольц із Ердоганом, США з Китаєм та Україна з Росією. На першій шпальті газети інформація про збір допомоги для України». «Ми допомагаємо разом!» – надруковано на першій шпальті. Сімейна допомога Україна. Ситуація драматична. Інфраструктура значною мірою зруйнована – у багатьох місцях немає ні електрики, ні води. Підтримує спільну кампанію з Австрійським Червоним Хрестом на місці та на кордонах для нужденних сімей.

 

Читайте також:  Перші шпальти світової преси 10 березня про війну в Україні

      

      Головне фото газети Frankfurter Allgemeine Zeitung. Візит до лікарні: Президент України Зеленський із пораненим солдатом у Києві.

Головний матеріал газети присвячений новим санкціям і вийшов із заголовком: «Країни ЄС домовилися про подальші санкції».

Ще один матеріал вийшов із заголовком. «Немає рішення з Пекіна» один із матеріалів на першій шпальті вийшов із таким заголовком. У ньому йдеться про те: що справді Путін просив у Китаю зброю та допомогу проти західних санкцій, не можна судити з боку. На жаль, так завжди буває з витіканням інформації. Однак той факт, що цю новину категорично спростували в Москві та Пекіні, свідчить про те, наскільки чутливим це питання для обох сторін. Навряд чи це відповідало б імперським домаганням Путіна, якби він шукав підтримки у Сі Цзіньпіна після початку війни; це було б публічним визнанням військової та економічної слабкості. З іншого боку, для Китаю будь-яка спроба допомогти Росії пом'якшити або обійти західні каральні заходи загрожує ризиком бути втягнутою у вир санкційної політики.

 

 

Ізраїль.  Переговори між Росією та Україною призупинено через те, що росіяни б'ють по Києву. Про це пише газета HA ARETZ.

 

 

«Перша колона вирвалася з обложеного Маріуполя, але доставка допомоги заблокована» заголовок ізраїльської газети The Jerusalem Post. Фото підписано: «Біля українсько-молдовського кордону тліють обстріляні машини та зруйновані будинки».

Ще в одному матеріалі йдеться що кабінет міністрів погоджується прийняти 100 000 біженців з України. Також є анонси матеріалів: Ми маємо тепло вітати біженців. Польовий шпиталь для України схвалено. Та Ізраїль не стане обхідним маневром для санкцій проти Росії.

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 11 березня про війну в Україні

 

Москва визнає, що її наступ в Україні просувається не так швидко, як вона сподівалася, а російська армія завдає ударів по Києву та заходу країни. Про це в іспанській газеті La Vanguаrdia. Фото на першій шпальті підписано: «Автобус було знищено внаслідок нападу російських військ на житловий будинок у Києві».

 

 

США. NYT Попри переговори, атаки розширюються, а руйнування наростають, пише газета в головному матеріалі номера. Фото на першій шпальті підписано: «Жителі обстріляного будинку в Києві. Україна оплакувала свої втрати в понеділок, коли російські війська продовжували обстрілювати місто». Колонка на першій шпальті вийшла із заголовком «Сотні людей тікають із портового міста в Україні». У понеділок активізувалася дипломатична активність на кількох фронтах, оскільки війна Росії проти України вступила в нову невизначену фазу: війська президента Володимира Путіна розширили свої бомбардування Києва та інших міст, сотні мирних жителів втекли зі зруйнованого порту Маріуполь. Також видання повідомляє, що Сполучені Штати попереджають Китай про його союзі, що поглиблюється, із ізольованою Росією.

 

 

     WSJ пише: «Переговори зайшли в глухий кут, а боротьба за Київ вирує». Головне фото підписано: «Пораненому надали допомогу на місці обстрілу російськими військами у Києві у понеділок, оскільки бойові дії посилилися». У матеріалі із Запоріжжя газета повідомляє, що «Російських військових звинуватили у мародерстві». За словами місцевих жителів, російські війська вбивають мирних жителів та грабують магазини та будинки в окупованих частинах півдня України, оскільки Москва заарештовує обраних місцевих лідерів та намагається замінити їх проросійськими колабораціоністами.

 

Китай.CHINA DAYLI публікує першошпалтове фото, на якому робітники в Пекіні сортують гуманітарну допомогу, надану Товариством Червоного Хреста Китаю для надсилання Українському товариству Червоного Хреста. Третя партія товарів, включаючи дитяче харчування та ковдри, відправляється з Пекіна. Ще один матеріал у китайській газеті повідомляє читачам, що Україна та Росія ведуть переговори онлайн.

 

 

Японія. Видання The Japan Times повідомляє, що: «Війна в Україні відкриває «нову еру» для США». Фото мітингу демонстрантів на підтримку України біля Білого дому у Вашингтоні 25 лютого, підписано, «Спроби дипломатії натрапили на кам'яну стіну, оскільки Президент Росії Володимир Путін відмовляється брати участь у будь-яких серйозних переговорах, залишаючи неясним закінчення гри».

 

 

Газета The National з Еміратів пише, що переговори про припинення вогню в Україні продовжуються за допомогою відеозв'язку. Обидві сторони припускають, що деякі результати можуть бути помітні після початкових зустрічей, присвячених місцевим хитрощам і допомоги цивільному населенню.

 

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 14 березня про війну в Україні

 

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024