Перші шпальти світової преси 17 березня про війну в Україні

17 Березня 2022, 21:39
"Театр у крові" - напис на фото з Маріуполя італійської газети La Stampa. 1581
"Театр у крові" - напис на фото з Маріуполя італійської газети La Stampa.

Обстріл маріупольського театру очолює перші шпальти, зокрема, британських газет, а також світова преса   цитує  президента Байдена, який назвав  Путіна військовим злочинцем.

       Обстріл маріупольського театру очолює першу шпальту «i», газета цитує заступника мера міста, який заявив, що у цей час у будівлі могло бути до 1200 осіб. Газета цитує президента Байдена, який назвав президента Путіна "військовим злочинцем" після віртуального звернення президента Зеленського до членів Конгресу США.

 

 

The Financial Times повідомляє, що досягнуто прогресу в «попередньому мирному плані» між Росією та Україною. У ньому йдеться про те, що згідно з цим планом Україна відмовиться від будь-яких амбіцій щодо вступу до НАТО і зобов'язується не розміщувати на своїй території іноземні військові бази, проте додає, що є побоювання, що Москва просто використовує переговори, щоб виграти час і перегрупувати свої сили.

  

 

Газета The Guardian також повідомляє про передбачуваний авіаудар Росії з театру в обложеному українському місті Маріуполь, в якому, як передбачається, ховалися сотні людей.

 

 

The Telegraph повідомляє про обстріл Маріупольського театру, зазначаючи, що цей інцидент є одним із багатьох, які тепер очікують на розгляд головним прокурором Міжнародного кримінального суду.

 

 

На першій смузі «Star» у жовто-гумористичному стилі написано: «Висадіть Путіна на Юпітері». У документі йдеться, що для відправлення Володимира Путіна на Юпітер на космічному кораблі було зібрано 1,6 мільйона фунтів стерлінгів.

 

 

      Читайте також: росію виключили з Ради Європи

 

Німеччина. Головне фото газети Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Не відводьте погляд!".  Законодавці та сенатори США зібралися в середу, щоб послухати Володимира Зеленського. І український президент вміє акцентувати на своїх посланнях – це вже зазнали голови урядів країн ЄС. У своєму відеозверненні Зеленський показав представникам народу образи жахів війни. Він просував заборону для польотів зону, яку Америка та союзники по НАТО мали забезпечити. Цього четверга військовий президент виступить у німецькому Бундестазі.

Один із головних матеріалів газети повідомляє, що «Переговори про нейтралітет України відмовляється НАТО і Росія виключена з Ради Європи

Переговори між Україною та Росією, схоже, набирають обертів. У середу делегації обговорили, як може формуватись можливий нейтралітет України. Росія навела приклад країни Швецію та Австрію, які входять до ЄС, але не до НАТО. Україна наполягала на гарантіях безпеки із боку західних держав. Президент України Володимир Зеленський був обережним оптимістом у середу ввечері, але сказав, що мине ще деякий час, перш ніж буде знайдено задовільне рішення. У промові перед американським Конгресом він закликав до подальшої допомоги Заходу та ще раз до створення безпольотної зони. Президент Росії Володимир Путін і собі заявив у середу, що готовий говорити про нейтралітет України, але «військові дії» йдуть «суворо за планом». У середу російська армія продовжила обстріл українських міст, але не змогла досягти якихось значних успіхів.

«Що таке нейтралітет?» – головний матеріал газети праворуч на смузі, в ньому йдеться, що до російських заяв слід ставитися з обережністю, оскільки Кремль відомий своїм тактичним підходом до комунікацій. Але помітно, що жорстка риторика перших днів війни, яка зрештою передбачала лише капітуляцію України, поступово поступається місцем більш дипломатичному підходу. У всякому разі, слова «компроміс» із Москви вже давно не чути. І той факт, що Путін, схоже, готовий зустрітися із Зеленським, якого він якраз збирався повалити, дещо говорить про те, під яким тиском він перебуває.

Українці повинні спочатку вирішити, чи буде рішенням нейтралітет, що базується на австрійській чи шведській моделі. Вони хотіли належати Заходу і навіть мирилися заради цього з війною. Австрія та Швеція не ізольовані від Заходу, бо вони обоє є членами ЄС. Шлях у цьому напрямку був би для України набагато більшим, ніж втішний приз, принаймні, політично та економічно. Але лишилося два.

Чи справді Москва погодилася дозволити Україні рухатися до Європи? Це суперечило б прагненню Путіна здобути сферу впливу за межами своїх кордонів. Ще складніше: звідки взятися гарантії безпеки, яких Україна має всі підстави вимагати? Ідея зробити США, Великобританію та Туреччину державами-гарантами виводить із гри Німеччину та Францію, які завжди виступали проти вступу України до НАТО.

 

 

Австрія. Фото на першій шпальті австрійської газети KURIER підписано: «За три тижні з початку війни читачі нашої газети пожертвували 1 040 000 євро на допомогу Україні Карітас. "Ця згуртованість приголомшує", - говорить про цей жест щедрості директор "Карітас" Герберт Бейгльбек. Спасибі!"

Ще два матеріали:

• Де діти з України зараз підуть до школи

• Росія вимагає нейтралітету України як в Австрії.

 

 

     Der Standard пише у головному матеріалі із заголовком: «Кремль вважає нейтральну Австрію зразком для наслідування, для України. Київ вимагає гарантій – статус Криму та Донбасу досі не зрозумілий». У переговорах між Україною та Росією є обережно позитивні сигнали. Кремль заявив у середу, що Росія може уявити визнання нейтралітету України за аналогією з Австрією чи Швецією. Москва вже наполягала на нейтралітеті, але ще не навела прикладів. Із Києва кажуть, що хочуть домогтися гарантій безпеки. Оскільки вони включатимуть обіцянку інших держав підтримати Київ у разі нападу, їх важко узгодити з нейтралітетом. Незрозуміло, як ведуться переговори щодо територій Донбасу, де-факто окупованих Росією, та 2014 р. Фото президента Франції підписано: Макрон копіює стиль Зеленського.

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 14 березня про війну в Україні

 

Іспанія. «Росія та Україна в переговорах погоджуються на припинення вогню» – це анонс матеріалу на третій шпальті, на 11 шпальті матеріал «Українська влада звинувачує російську армію у знищенні театру з біженцями в місті Маріуполь» про це анонси на першій шпальті в іспанській газеті La Vanguаrdia. Головне фото підписано: «Президент України Володимир Зеленський учора виступив перед Конгресом США, який одностайно аплодував йому»

Окремо анонс матеріалу, про росіян у Барселоні. У них скінчилися гроші на замок. Росіяни, що у Барселоні, страждають від економічних санкцій проти Росії і вони закінчилися гроші на оплату побутових витрат. Також фото президента Франції підписано: Макрон копіює стиль Зеленського.

 

 

Бельгія. На першосмуговому фото De Morgen: «MEDIA ДЛЯ ВРЯТУВАННЯ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ. Інтерет, радіо та телебачення для України»

Уряд розсилає попередження через Facebook, Telegram та WhatsApp. Нажаль українці вже експлуатуються у нашій країні. Велике занепокоєння викликає експлуатація українських біженців. Різні організації вже повідомляють про перші випадки сексуальної та економічної експлуатації у нашій країні. Уряд починає діяти. На початку цього місяця соціальна інспекція провела обшук у єврейській м'ясній лавці в Антверпені. Виявилося, що там працюють три українки із зарплатою 7 євро на годину. Ще одна історія прийшла в Пайоке, центр для жертв торгівлі людьми. Фламандець запропонував українці у Румунії залишитися з ним. В обмін на сексуальні послуги, тобто. Декілька організацій раніше застерігали від такої практики. "Ми повинні відкрити наші серця біженцям", - говорить Хайді Де Пау, генеральний директор Child Focus. "Але ми не повинні заплющувати очі на пов'язані з цим ризики". Українці, які приїжджають у нашу країну, можуть стати жертвами контрабандистів, які пропонують їм роботу, де їх зрештою експлуатують. "В дорозі вони надзвичайно вразливі", – пояснює Клаус Ванхут з Payoke. «Вони не знають мови, але не знають звичаїв та культури. Вони шукають". Той, кому потім пропонують зарплату 600 євро на місяць, швидко спокушається. Це приблизно втричі більше за мінімальну заробітну плату в Україні. Однак у Західній Європі цього більш ніж достатньо. Але є й ризики, коли сім'я, що приймає українцтв у Бельгії. "Може статися так, що сім'я попросить біженців допомогти з прибиранням або доглянути дітей",– говорить Ян Нокерт з Fairwork Belgium, організації, яка бореться з економічною експлуатацією. «Біженці робитимуть це із подяки за гостинність. Але в минулому ми вже бачили ситуації, коли сім'я, що приймає, скасовує допомогу з прибирання або ясла і вимагає біженцям взяти на себе цю роботу».

 

 

 Данія. Протягом 20 років російський олігарх займав час на сталепрокатному заводі, але зараз війна може зламати залізне місто" зверху на фото підпис видання Politiken. У матеріалі йдеться, що російський сталепрокатний завод у Фредеріксверку перебуває під тиском. Повинне статися, якщо війна в Україні та санкції закінчуються закриттям заводу.Фредеріксверк також називають містом сталі. Точніше сказати не можна. Більше 80 років сталеливарники входили та виходили через ворота на заслужений у місті сталепрокатний завод і навіть кризи та банкрутство 20-річної давності не зламали завод Але зараз сталеливарний завод і понад 400 співробітників найбільшої компанії муніципалітету Халснес переживають одну з найсерйозніших криз за весь час, що пов'язано з вторгненням Росії в Україну і тим, що твір належить російському мільярдеру Володимиру Лісіну. іпецький металургійний комбінат (Група НЛМК) та через нього володіє компанією DanSteel, яка керує заводом у Фредеріксверку. Російський сталеливарний мільярдер є одним із найбагатших олігархів Росії і протягом багатьох років входить до найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна. Він очолював делегацію президента під час його офіційного візиту до Данії у 2011 році.

 

 

 

Італія. "Театр у крові" - напис на фото з Маріуполя, італійської газети La Stampa. Міністр України Верещук порівняла Путіна із Бен Ладаном.

 

 Читайте також: Перші шпальти світової преси 15 березня про війну в Україні

 

Ізраїль. Перша шпальта The Jerusalem Post винесла в заголовки, що "Москва і Київ говорять про компроміс", "Путін каже, що операція йде за планом", «Київ добивається перемир'я, догляду, гарантій». Фото на першій шпальті підписано: «ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ Володимир Зеленський учора виступив із відеозверненням до членів Конгресу в Капітолії США у ВашингтоніУ своєму виступі перед Конгресом Зеленський закликав США ввести безпольотну зону та більше зброї».

 

 

«Байден сказав про Путіна «військовий злочинець». США надсилають військову допомогу на 800 мільйонів доларів, включаючи зенітні системи та безпілотники» - пише на першій шпальті ізраїльська газета HARRETZ. Підпис на першій шпальті: Волонтер оборони у Миколаєві, який вважається стратегічним вузлом України.

Поки російські наближаються, Одеса чекає на Путіна в сутінковій зоні.

Ранок. Супутникове спостереження зафіксувало велику морську групу приблизно за 25 миль від узбережжя Одеси. Судна були ідентифіковані як російські бойові кораблі та десантні катери. Чи був зв'язок чи ні, але за дві години у місті, як і в інших містах України, завили сирени. Це найближча відстань, на яку росіяни, можливо, підійшли до Одеси, третього за величиною міста України, відколи вони почали вторгнення майже три тижні тому. Тим часом життя в Одесі продовжується нормально. Більшість центру міста виглядає як декорації до військового фільму, всюди солдати в бойовому спорядженні на майстерно побудованих позиціях з мішків з піском, бетонні блоки та металеві протитанкові їжаки.

 

 

США. Зеленський вимагає від Конгресу допомоги, оскільки Росія обстрілює міста.

На фото: «Президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед Конгресом у середу, порівняв війну Росії з нападом на Перл-Харбор».

Також видання пише: У середу українські сили зробили контрнаступ проти російських позицій, прагнучи завдати, за словами одного чиновника, «максимальних втрат», незважаючи на те, що російські військові, що вторглися, активізували свої смертоносні атаки на міста.

У Маріуполі в результаті авіаудару було зруйновано театр, в якому, за словами міської та обласної адміністрації, сховалися близько 1000 людей, а на фотографіях та відео, розміщених у мережі, видно уламки будівлі, що горять.

 

 

WSJ "Я закликаю вас зробити більше" – сказав Володимир Зеленський, президент України, у зверненні до Конгресу США. Фото на першій шпальті підписано: «Члени Конгресу, які зібралися у залі Капітолію, аплодували українському лідерові стоячи»

 

 

«Я вдячний вам за резолюцію, яка визнає всіх, хто чинить злочини проти України, проти українського народу, військовими злочинцями. Однак зараз, щоправда, у найпохмуріший час для нашої країни, для всієї Європи, я закликаю вас зробити більше» пише WP. Президент України Володимир Зеленський, з'явившись з відеозв'язку з Києва, звертається до сотень конгресменів, що зібралися в залі Капітолію. Багато законодавців заявили, що презентація стала переконливим аргументом на користь подальшого втручання.

 

 

Японія. Санкції посилюють економічну ізоляцію Москви.

Японія обмежує торговий статус Росії – пише Japan Times. Японія приєднається до країн Заходу у скасуванні режиму найбільшого сприяння (НБ) для Росії у межах своїх економічних санкцій проти країни, сутнісно маргіналізуючи Росію як торгового партнера. Сполучені Штати, ЄС та Великобританія вже оголосили про аналогічні кроки після заяви лідерів «Великої сімки» минулої п'ятниці про те, що вони «постараються» вжити заходів, щоб відмовити Росії у кращому торговому статусі. Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда мав зробити заяву на прес-конференції у середу ввечері. Цуєсі Кавасе, професор міжнародної економіки в Університеті Софії, написав у звіті у понеділок, що наслідки скасування режиму найбільшого сприяння для Росії будуть величезними, коли до них приєднається вся «Велика сімка» та інші країни, а не лише США. "Як торговий партнер Росії, ЄС, особливо Німеччина та Нідерланди, має важливе значення, на частку якого припадає більше 40% її експортного спрямування", - написав Кавасе у звіті для Дослідницького інституту економіки, торгівлі та промисловості у понеділок, додавши, що основна увага буде приділено тому, чи підвищить ЄС тарифи на енергію, і якщо так, то наскільки.

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 16 березня про війну в Україні

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром