Перші шпальти світової преси 16 березня про війну в Україні

16 Березня 2022, 22:20
Росія готується до війни на виснаження 2273
Росія готується до війни на виснаження

Основні теми перших шпальт світової преси про те, що Зеленський «поступається НАТО», а Путін «переходить до плану С».

 

The Times пише, що виступаючи у вівторок на зустрічі лідерів країн Північної Європи, Зеленський сказав, що «відчинені двері» НАТО, схоже, зачинені для України, і що це «необхідно визнати». 

 

На першій шпальті зображені мати і дочка, що прямують до Великобританії. Вони будуть одними з перших, кому буде дозволено в'їзд у рамках нової схеми спонсорства біженців.

 

 

The Telegraph також посилається на коментарі президента Зеленського, називаючи їх "значною поступкою, що відкрила шлях до потенційної мирної угоди з Росією". Поруч є фотографія Марини Овсяннікової, редактора російської державної телерадіомовної компанії, яка виходить із суду після отримання штрафу за висловлювання проти війни в Україні.

 

 

«Daily Express» описує поступку президента Зеленського НАТО як «проблиск надії», оскільки місто Маріуполь на півдні України залишається в облозі, а кількість загиблих внаслідок конфлікту продовжує зростати. Також повідомляється, що загалом 122 тисячі британців запропонували розмістити українських біженців.

 

 

Україна відмовляється від НАТО і як авіаудари б'ють по столиці заголовок у Guardian

У головному матеріалі йдеться, що Президент України Володимир Зеленський вчора визнав, що Україна не стане членом НАТО, зробивши істотну поступку в той день, коли Київ зазнав обстрілів і ракет, і повідомляє про нову 35-годинну комендантську годину в столиці України Києві після повідомлення про тому, що щонайменше п'ять людей загинули внаслідок останнього російського бомбардування.

«Фортеця Одеса» напружене приготування міста до російської атаки, анонс матеріалу на 3 шпальті газети.

Оштрафовано, але звільнено російським судом за акцію протесту в прямому ефірі «Зупиніть війну» підписано фото редактора з Росії у лівому верхньому кутку.

 

 

"Путін звертається до плану С", – йдеться на першій сторінці І. Газета повідомляє, що Росія готується до "війни на виснаження" із тривалими бомбардуваннями міст та об'єктів інфраструктури. Також повідомляється про візит до Києва прем'єр-міністрів Польщі, Словенії та Чехії.

The Financial Times пише, що Захід «підігріває Москву» після низки нових санкцій. Газета повідомляє, що ЄС додав імена, включаючи ім'я власника «Челсі» Романа Абрамовича, до заморожування активів та заборони на поїздки, тоді як Великобританія запровадила санкції щодо більш ніж 370 олігархів. У Держдепартамент оголосив про заходи щодо 11 високопоставлених діячів російського оборонного сектора.

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 14 березня про війну в Україні

 

Metro повідомляє, що у Великобританії нові санкції будуть включені в експорт в Росію предметів розкоші, в тому числі дорогих автомобілів, моди та мистецтва. Там також говориться, що  Абрамович, як вважають, вернувся в Москву на приватному літаку після того, як його помітили в ізраїльському аеропорту.

 

 

Перша полоса Mail описує столицю України  В Києві журналісти спостерігають дивовижну стійкість киян. У статті говориться, що жителі міста тепер просипаються під звуки «громових авіаударів», але готові протистояти російським військам з «разючою стійкістю».



The Sun повідомляє, що Вуді Джонсон, мільярдер, власник американської футбольної команди The New York Jets і колишній посол США у Великобританії, хоче в останню хвилину зробити пропозицію про покупку "Челсі". 

 

 

На першій шпальті Стар розповідає історію двійника президента Зеленського, який, як повідомляє, втік з України за допомогою двійників президента Росії Володимира Путіна та лідера північнокорейського лідера Кім Чен Іна.

 

 

Головне фото газети Frankfurter Allgemeine Zeitung  Героїня Марина Овсяннікова. У понеділок ввечері співробітник самого важливого російського державного телеканалу "Перший канал" провів демонстрацію проти агресивної війни Росії в Україні. С плакатом вона зробила крок за спину ведучого у час випуску новин. 

Також видання каже, що в Київ приїхали глави трьох європейських урядів. 

Генеральний секретар нато Йенс Столтенберг попередив про можливе застосування хімічної зброї російськими військами в Україні. 

 

 

Австрія. Фото на першій полосі австрійської газети підписано Kurier «Штраф для російської антивоєнної героїні» 

 

 

Іспанія. Наступ на олігархів в інтересах Іспанії. Середі переслідуваних магнатів, близьких до Путіна, – Чемезов, власник в Барселоні яхти – про це на першій шпальті в іспанській газеті The Vanguardia.

Фото на першій шпальті підписано:  «Президент України Володимир Зеленський (у центрі справи) зі східними лідерами, які приїхали в Києві, щоб виразити свою підтримку». 

 

 

Словаччина. Gazeta Dennik: «Шпигуни Путіна» – напис на кривавому портреті російського президента. 

 

 

Бельгія. На фото De Morgen: «Наша армія для стримання Росії». 

 

 

Фронтовий репортаж POLITIKEN з українського міста Миколаєва: "Такої кількості трупів у нас ще ніколи не було" – вгорі над фото видання.

 

 

«Бойня» – напис на фото з Маріуполя  Italian Gazette La Stampa.

 

 

 

Японія. Видання The Japan Times повідомляє, що Японія має намір збільшити допомогу біженцям. Уряд розглядає нові заходи підтримки українців у Японії. 

 У понеділок активізувалася дипломатична активність на кількох фронтах, оскільки війна Росії проти України вступила в нову невизначену фазу: війська президента Росії Володимира Путіна розширили свої бомбардування Києва та інших міст.

 

 

США.WP. Прем'єри Європи їдуть у Київ зустрітися із Зеленським.

Фото на першій шпальті: Пожежний проходить на місці ракетного обстрілу високого житлового будинку в Києві.

 

 

«Росія псилює атаку на Київ» –пише WSJ.

 

 

На фото «Нью-Йорк таймс» наслідки російської атаки минулого тижня у Миколаєві.

 

 

Читайте також: Перші шпальти світової преси 15 березня про війну в Україні

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024