У Дольську встановили пам'ятник борцям за незалежність України

14 Вересня 2021, 14:36
У Дольську встановили пам'ятник борцям за незалежність України 1368
У Дольську встановили пам'ятник борцям за незалежність України

У Дольську, на кургані біля місцевого кладовища, встановили та освятили пам’ятний знак із викарбуваними прізвищами борців за незалежність України.

Про це інформують на сайті Турійської селищної ради.

Аби вшанувати односельчан, які загинули у боротьбі за волю своєї країни, у селі Дольськ встановили пам’ятний знак. У символічній книзі пам’яті, яку зробили з граніту, викарбували 22 прізвища. Вона також містить список чоловіків, які загинули в роки Другої світової війни, воюючи в лавах УПА

На стелі пам’яті викарбуване й ім’я В’ячеслава Іонова – лучанина, батьківське коріння якого із Дольська. Іловайський котел і «зелений коридор», яким виходили воїни української армії, стали його останньою земною дорогою. Мати загиблого атовця висловила слова вдячності усім, хто вклав свою лепту у благу справу збереження пам’яті.

Читайте також: На Рівненщині облаштували меморіал на місці перепоховання воїнів УПА

«Я вдячна Богу, що ми дожили до того часу, коли можемо у нашій вільній, незалежній країні достойно вшанувати пам’ять полеглих воїнів УПА… Так само і в теперішній час воїни української армії стоять на сторожі, захищають кордони і нас з вами від російського агресора. Особливо важко було їм в 2014 році, коли ворог нав’язав нам війну, а наша країна не готова була прийняти такий виклик, і тому немало наших синів загинули і багато отримали поранення», – під час освячення пам’ятного знаку сказала мати В’ячеслава Надія Іонова.

Особливі слова прозвучали на адресу односельчанки Марії Кременець, зв’язкової УПА, яка була ініціатором облаштування кургану та відновлення списків загиблих, що й стало основою для встановлення у рік 30-ї річниці Незалежності України пам’ятного знаку воїнам УПА та АТО, які загинули у боротьбі за незалежність своєї країни.

Читайте такожП'ять текстів про УПА від Район.Історія, які варто прочитати

Про важливість та значення цієї події у ювілейний рік незалежності нашої країни говорила й староста Дольського старостинського округу Світлана Віндюк, яка була одним із ініціаторів встановлення пам’ятного знаку у селі.

Вона зауважила, що добру справу вдалося зробити завдяки фінансовій допомозі меценатів – агропідприємств «Ратнівський аграрій» (керівник Валентин Бебес), «Волинь-Агро» (керівника Микола Шум), а також Віктора Третякова, Василя Мазурика, Олександра Шишка, Юрія Колодія.

Панахиду та чин освячення пам’ятного знаку здійснив настоятель місцевого храму отець Ростислав. Він закликав односельчан у своїх молитвах завжди згадувати полеглих за нашу країну воїнів.Як символ вдячності та пам’яті до підніжжя пам’ятного знаку поклали осінні квіти.

Читайте також:  У селі під Луцьком відкрили криївку-музей УПА

Читайте також: На Волині пройшов патріотичний фестиваль «Криївка Перця»

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024