На Волині пройшов патріотичний фестиваль «Криївка Перця»

13 Вересня 2021, 18:00
«Криївка Перця» 2374
«Криївка Перця»

У селі Липне, поблизу Цумані, відбувся п’ятий патріотичний фестиваль «Криївка Перця». Захід відвідали понад тисяча мешканців Луцького району та гостей із різних куточків України. 

Про це пише Суспільне.

Зі слів голови Цуманської ОТГ Анатолія Дорошука, на фестивалі звучали повстанські пісні у пам'ять про тих, хто загинув за незалежність України. 

«Для учасників та гостей проводили екскурсію на «Перцеву гору» – це місце останньої криївки повстанця Василя Чепелюка, який мав псевдонім «Перець», – розповів Анатолій Дорошук.

Зі слів голови громади, метою фестивалю є національно-патріотичне виховання молоді, вшанування жертв кривавих воєн XX та XXI століть. Участь у заході взяли 23 аматорські та народні пісенні колективи із Луцька, сусідніх громад, Ужгорода, Рівненської та Львівської областей.

Читайте також: Майже шістдесят років волинянка потайки доглядала могилу повстанця

Голова Цуманської ОТГ каже, що для відвідувачів патріотичного фестивалю організували реконструкцію бою УПА з підрозділом Вермахту. До відтворення залучили військово-історичну групу «Азимут».

На території проведення фестивалю було декілька фотозон з елементами українського села на повстанської атрибутики. Гостей частували кулішем та іншими стравами народної кухні. Після завершення основної програми та із настанням темряви на фестивалі запалили ватру, яка є символом об’єднання громади.

Читайте також: У селі під Луцьком відкрили криївку-музей УПА

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024