У Музеї волинської ікони працювали фахівці Національного науково-дослідного реставраційного центру

10 Березня 2024, 17:46
У Музеї волинської ікони працювали фахівці Національного науково-дослідного реставраційного центру 396
У Музеї волинської ікони працювали фахівці Національного науково-дослідного реставраційного центру
В межах програми допомоги під час воєнного стану протягом кількох днів у Музеї волинської ікони працювали спеціалісти Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру на чолі з завідувачем філії Тарасом Отковичем
 
Про це повідомили в музеї.
 
Художники-реставратори по темперному і олійному живопису, декоративній різьбі та скульптурі здійснили необхідні реставраційно-консерваційні заходи щодо збереження цінних пам’яток колекції. Серед них ікони, фрагменти іконостасів і вівтарів, свічники та процесійні хрести. 
Експонати представлять на виставці «Дерев’яне облаштування храмів Волині XVII – XVIII cт.», яку невдовзі відкриють у музеї. 
 
Фахівці науково-дослідного відділу творів з тканини та шкіри ННДРЦУ обстежили колекцію літургійного одягу для визначення потреби у їхній подальшій консервації та реставрації. Також в музеї провели кліматологічні обстеження приміщень та надали загальні рекомендації щодо збереження експонатів. 
 
«Шляхи подальшої співпраці музею і реставраційного центру були обговорені директором Волинського краєзнавчого музею Оксаною Важатко і Генеральним директором ННДРЦУ Світланою Стрельніковою», – повідомляють в музеї.
Робота здійснена в межах реалізації міжнародного проєкту з підтримки ННДРЦУ в партнерстві з Міжнародним альянсом із захисту культурної спадщини в зонах конфлікту ALIPH (Швейцарія), Смітсонівським інститутом (США) та компанією UBER Technologies, Inc. (США).
 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024