Вийшла друком нова книга про Українську Народну Республіку

03 Грудня 2023, 12:43
Проголошення Третього Універсалу на Софійській площі у Києві. Фото: www.encyclopediaofukraine.com 641
Проголошення Третього Універсалу на Софійській площі у Києві. Фото: www.encyclopediaofukraine.com

Видали книгу директора Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства Віталія Скальського «160 днів Української Народної Республіки». 

Книга вийшла у видавництві «Кліо» за підтримки Українського інституту книги. Про це повідомив Віталій Скальський.

Ця книжка – про нетривалий, але насичений подіями та їхніми інтерпретаціями період в історії України – від 20 листопада 1917 року до 29 квітня 1918 року, упродовж якого існувала перша у ХХ столітті українська державність  –  Українська Народна Республіка.  

На основі історичних джерел у виданні подано дещо відмінну від підручникової версію історії УНР.  Автор не лише  розглядає перебіг політичного життя в УНР чи стан самоідентифікації у суспільстві, а й звертає увагу на перехід України на григоріанський календар та середньоєвропейський час, похорони крутянців і жертв «горожанської війни»,  політичні арешти та вбивства, а також на інші, лише на перший погляд неважливі, події та процеси.

Читайте також: Крутянець Чижов

Довідково: 

Віталій Скальський – кандидат історичних наук, директор Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства, редактор «Історичної правди», викладач кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська академія». Він також є постійним автором видання Район.Історія.

Читайте також: У Луцьку презентували книжку про в’язниці на Волині та в Галичині

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024