Український інститут національної пам’яті ініціював акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору

20 Листопада 2023, 17:27
Український інститут національної пам’яті ініціював акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору 860
Український інститут національної пам’яті ініціював акцію до Дня пам’яті жертв Голодомору

Традиційно, кожної четвертої суботи листопада вшановуємо жертв Голодомору 1932-1933 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада. Український інститут національної пам’яті ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». 

Про це Район.Історія повідомили організатори.

Голодомор 1932-1933 років став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років та окупації країни більшовиками. Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. 

Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність. Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі мирних українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні. 

Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч населених пунктів, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв.

Українців закликають зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Задонатити знайомим волонтерам на такі необхідні зараз бійцям необхідну амуніцію, техніку та інвентар. Розшукати адресу найближчих волонтерських центрів і допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок. 

Передати з волонтерами дитячі листи та малюнки, сувеніри-обереги, смаколики. Символом акції стала окопна свічка, адже живий вогонь – це символ пам'яті, це тепло, це надія. 

Інституту висловлює вдячність у сприянні зніманню відео командуванню бригади швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж» та бійцям 8-ї роти батальйону «Свобода». Режисерка – Діана Горда. У ролику знялася Віра Горда та бійці 8-ї роти батальйону «Свобода» бригади швидкого реагування НГУ «Рубіж».

Читайте такожВін фотографував Голодомор у Херсоні. Історія життя Гавриїла Раппепорта та його разючі фото

Читайте також: «Ми памʼятаємо»: проєкт глобальної мережі нащадків Голодомору

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024