Львів отримав статус почесного члена Réseau Art-Nouveau Network

27 Квітня 2023, 14:46
Львів отримав статус почесного члена Réseau Art-Nouveau Network 791
Львів отримав статус почесного члена Réseau Art-Nouveau Network

Réseau Art Nouveau Network – це міжнародна організація, метою якої є дослідження, збереження та промоція спадщини Арт-Нуво. 

Статусу почесного члена досягнули завдяки активній співпраці Управління охорони історичного середовища з Réseau Art Nouveau Network в рамках напрацювання заявки на отримання гранту від програми «Креативна Європа». Про це повідомляє Бюро спадщини.

RANN об’єднує в собі міста з багатою сецесійною спадщиною. Цю організацію створили у 1999 році з ініціативи Департаменту історичних місць та пам’яток Брюссельського регіону. 

За час свого існування RANN успішно реалізувала низку проєктів за підтримки Європейського Союзу, а у 2014 році її визнали одним із Культурних маршрутів Ради Європи – програми, що покликана зберігати та демонструвати внесок різних європейських країн і культур до спільної спадщини Європи.

Читайте також: Зруйнований росіянами: українець та американець створили цифрову реконструкцію музею Куїнджі

Презентація спадщини Арт-Нуво Львова в рамках Генеральної асамблеї RANN в Будапешті
Презентація спадщини Арт-Нуво Львова в рамках Генеральної асамблеї RANN в Будапешті

Вступ Львова до Réseau Art Nouveau Network одноголосно підтримали інші учасники організації шляхом голосування після представлення сецесійної спадщини міста Яною Терлецькою, керівницею проєктів і програм Бюро спадщини в рамках Генеральної Асамблеї Reseau Art Nouveau Network, яка відбувалася у Будапешті 19-21 квітня 2023 року.

Результати заявки будуть відомими у липні 2023 року. Вступ Львова у RANN – це свого роду повернення міста до європейського культурного контексту, можливість представити свою культурну спадщину на міжнародному рівні, а також отримати підтримку ідей та проєктів, які стосуються Арт-Нуво, у співпраці з європейськими партнерами.

Читайте також: Фонд Ебергарда Шьока співфінансуватиме реставрацію вікон та брам в історичних будинках Львова

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024