У Луцьку просять зберегти публічний простір в Гостинному дворі Прайзлерів

13 Лютого 2023, 13:42
Гостинний двір 1217
Гостинний двір

Голова громадської організації «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин створив петицію, аби влада Луцька зберегла публічний простір Гостинного двору Прайзлерів.

 

Про це йдеться на сайті місцевих петицій.

 

У червні 2022 року урбаністи з ГО «Семиярусна гора» почали працювати над проєктом благоустрою публічного простору Гостинного двору Прайзлерів (ГДП) на вулиці Кафедральній, 4 у Луцьку. 

 

Вже в серпні тут відбувся волонтерський табір «Будуємо Україну разом», під час якого волонтери створили вищезгаданий публічний простір: відновили історичне каміння, висадили багаторічні рослини, виготовили сцену та вуличні меблі та намалювали мурал.


Перед початком робіт «Семиярусна гора» уклала меморандум про співпрацю з Луцькою міською радою, згідно з яким сторони зобов’язувалися «утримуватися від дій, які можуть заподіяти моральну, економічну чи іншу шкоду». Однак 23 грудня міська рада порушила це зобов’язання і почала демонтажні роботи. 

 

Читайте також: У Луцьку зруйнували стіну з муралом Гостинного двору Прайзлерів

Після 15 лютого публічний простір ліквідують і лучани втратять місце комфортного проведення часу в Старому місті. Луцьку міську раду просять звернути увагу на запит громадськості та зберегти публічний простір Гостинного двору Прайзлерів, адже до початку реставраційних робіт простір може активно функціонувати.

 

Підтримати петицію про необхідність збереження публічного простору в Гостинному дворі Прайзлерів можна тут.

 

Читайте також: 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024