Херсон на світлинах початку ХХ століття

29 Січня 2023, 14:06
Херсон початку ХХ століття 1847
Херсон початку ХХ століття

Світлини з фотоальбому, знайденого на горищі Херсонської обласної лікарні. 

Не буде помилкою сказати, що херсонці з ностальгією згадують довоєнне життя. Адже зараз це старовинне затишне місто кожного дня руйнують ворожі обстріли, на вулицях гинуть люди, більшість херсонців змушена покинути свої домівки. Але ворогу ніколи не вбити  любові до Херсона та його історії. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Херсонського обласного краєзнавчого музею.
 
Працівники музею пропонують трішки відірватися від сьогодення й поринути у херсонське життя початку ХХ століття. Перед вами світлини, зазначається в дописі,  були вклеєні в альбом невідомим фотомайстром, судячи з його портрету, медпрацівником.
 
Цікава історія цієї знахідки. Два фотоальбоми невідомого автора були знайдені на горищі Херсонської обласної лікарні. Один вдалося просканувати засновнику сайту «Моє місто Херсон» Костянтину Сухенку. Подальша доля цього альбому нам невідома. Другий потрапив на аукціон, де його викупив і подарував музею Євген Сліпець.
 
На цих світлинах  безтурботні херсонці ще не здогадуються, що попереду на них чекають війни, революції та інші страшні випробування ХХ століття.
 
 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024