В Ужгороді презентували книгу про некрополь Кальварія

28 Листопада 2022, 17:12
В Ужгороді презентували книгу про некрополь Кальварія 1315
В Ужгороді презентували книгу про некрополь Кальварія
В Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая презентували книгу «Ужгородський некрополь Кальварія».
 
Про це повідомляє Ужгородська міська рада.
 
Над виданням працювали історики-краєзнавці Борис Жулканич, Людвіг Філіп, Людмила Сахарова, які зібрали цінні відомості про історію ужгородських кладовищ: Замкового, мікрорайону Шахта, Капушанського, Радванського, Горянського, Дравецького, Доманинського, Єврейського, а також меморіального комплексу Кальварії.
 
Борис Жулканич і Людвіг Філіп розповіли, як працювали над виданням, досліджували матеріали, унікальні пам’ятки, які мають надзвичайну історичну цінність, наприклад, «Хресна дорога Ісуса Христа». 
 
Також на сторінках книги йдеться про видатних закарпатців, державних і громадсько-культурних діячів, митців, науковців, лікарів, освітян тощо. 
 
Модерував презентацію заслужений працівник культури України, поет, керівник Народного літературного музею Закарпаття Василь Густі. Він відзначив унікальність цього краєзнавчого видання, додав, що такими цінними узагальненнями історичних пам’яток можуть похвалитись далеко не в кожному місті.
 
Відвідали презентацію і заступник директора-начальник управління комунальних закладів департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОДА-ОВА Віктор Кравчук, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук, а також митці, науковці, освітяни, громадськість.
 
Солістка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Мирослава Копинець заспівала пісню «Пливе кача», що стала справжнім символом вшанування всіх Героїв, які віддали свої життя за Україну і чимало з яких поховані на Пагорбі Слави в Ужгороді.
 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024