В Ужгороді відкрили виставку «Німецький слід в історії України»

14 Листопада 2022, 16:31
В Ужгороді відкрили виставку «Німецький слід в історії України» 1435
В Ужгороді відкрили виставку «Німецький слід в історії України»
В Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилась виставка художників етнічних німців України – «Німецький слід в історії України».
 
Про це повідомили на сторінці музею в фейсбуці.
 
Виставка стала одним із результатів 16-річного проєкту «Зустріч поколінь» (2006-2022). Проєкт охоплює семінари-пленери та експедиції німецьких художників України, що проводились при фінансовій підтримці Федерального Міністерства внутрішніх справ, будівництва і регіонального розвитку Німеччини через Благодійний Фонд «Товариство Розвитку» (Одеса).
 
Ідейною натхненницею та керівницею проєкту є Ангеліна Шардт.
 
На виставці представили 47 робіт. Серед них:
 
  • доробки Гаррі Руффа, заслуженого художника України, кавалера ордена III ступеня «За заслуги перед Батьківщиною», члена Міжнародного Союзу Художників «За Мир».
  • твори Оксани Метзгер, місцевої мисткині.
  • графічні роботи Галини Невінчаної-Мартін.
«Ці твори мистецтва носять не лише оглядовий, естетичний, але й навчальний характер, адже дозволяє привабити широкі верстви суспільства до мистецтва живопису німецьких художників України та мистецтва і культури Німеччини в цілому, а також піднімає іміджеву політику німецької меншини в Україні», – йдеться у дописі.
Організаторам виставки є Миколаївський обласний Центр німецької культури, ГО «Німецька молодь Закарпаття» та Мукачівський навчальний центр «Платформ 9 ¾» під керівництвом Юлії Тайпс.
 
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024