У Мукачеві відкрили фотовиставку «Німецький слід в історії України»

18 Жовтня 2022, 16:14
У Мукачеві відкрили фотовиставку «Німецький слід в історії України» 1299
У Мукачеві відкрили фотовиставку «Німецький слід в історії України»
У Палаці культури і мистецтв відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Німецький слід в історії України».
 
Про це повідомляє Мукачівська міська рада.
 
Шлях цієї експозиції до Мукачева з Миколаєва був дуже нелегким. Ризикуючи життям, президентка Асоціації німців України Ангеліна Шардт та співробітник «БФ Товариства розвитку (Одеса)» Олег Палаш з-під обстрілів вивезли на Захід України колекцію картин і фотокартин, які створювалися протягом 17 років в рамках проєкту «Зустріч поколінь».
 
Про власну участь у проєкті «Зустріч поколінь» розповіла учасникам зустрічі етнічна німка, мукачівська художниця, заступниця директора Палацу культури і мистецтв Наталія Рибар.
 
Ангеліна Шардт розповіла що привезені з Миколаєва експонати виставлені у двох містах Закарпаття – Ужгороді та Мукачеві. Окрім робіт із фондів проєкту «Зустріч поколінь», в експозиціях представлені також побутові речі з її особистої колекції, що мають культурну та історичну цінність.
 
В експозиції Палацу культури і мистецтв представлено 35 фоторобіт. На світлинах мукачівської художниці Наталії Рибар та відомого українського фотохудожника Сергія Гуменюка зображені пам’ятки культурної спадщини, архітектурні споруди та скульптури Києва, Одеси та Дніпра, до проєкту чи зведення яких були причетні німці. 
 
Виставка діятиме два тижні.
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024