Для реставрації Клеванського замку знайшли інвестора

28 Вересня 2021, 14:09
Клеванський замок 2775
Клеванський замок

На Рівненщині Клеванський замок планують відреставрувати за приватні кошти. Про це 27 вересня розповів заступник голови облдержадміністрації Сергій Гемберг в етері Українського радіо Рівне. 

Для Клеванського замку знайшли інвестора і ведуть перемовини з профільним міністерством, щоб пам’ятку архітектури національного значення відреставрувати за приватні кошти. Про це повідомляє Суспільне.

Замок 15-го століття у Клевані, який пов'язують із родом Чорторийських – одна з найдавніших архітектурних пам'яток Рівненщини.

Читайте також: Замок, готель та синагога: світлини Клеваня у міжвоєнний період

«У часи незалежності було кілька спроб передати цей замок в оренду, щоб його реставрували за приватні кошти. Але жодна з цих спроб так і не була доведена до кінця. Важке законодавство в питаннях передачі пам’яток культури й залучення інвестицій. Зараз маємо інвестора, який зацікавлений зробити реставраційні роботи у Клеванському замку і провести музеєфікацію», – повідомив чиновник.

Він зазначив, що з цього приводу уже була зустріч у Міністерстві культури, туризму та інформаційної політики.

«Ми вступили у перемовини з міністерством. Загалом, процедура буде важка, але маю надію, що усе вдасться і Клеванський замок стане пілотним проєктом для всієї України із залучення приватних коштів на реставрацію», – додав Сергій Гемберг.

Читайте також: Волинська Експедиція відкриває Рівненщину: найбільший костел області, Тунель кохання та унікальна Пересопниця

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024