Документи архівів Криму стали доступними онлайн

19 Липня 2021, 15:46
Архівні документи доступні онлайн 1349
Архівні документи доступні онлайн

Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов представив онлайн-доступ до архівних документів Автономної Республіки Крим та Севастополя під час пресконференції в Укрінформі.

Про це повідомляє Державна архівна служба України.

«Разом з американською корпорацією Family Search International ми створили окрему рубрику на офіційному сайті Державної архівної служби України з наданням онлайн-доступу до близько 400 тис. копій документів Національного архівного фонду архівних установ Автономної Республіки Крим» – зазначив Анатолій Хромов.

Також він поінформував про заходи Державної архівної служби України щодо захисту та доступу до архівної культурної спадщини України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

В свою чергу, Перший заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова наголосила щодо важливості діяльності Державної архівної служби України та фахівців відомства у напрямку збереження та забезпечення доступу до документів архівів Криму та поділилася останніми рішеннями, які українська держава приймала в контексті боротьби за деокупацію Криму.

Читайте також: Релігійна спільнота, кладовище та Ісламський центр: як кримські татари стали частиною Луцька 

«Безумовно питання збереження та накопичення документів Криму, як органів державної влади, так і фізичних та юридичних осіб є важливими для державної політики з деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя» – сказав Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зробив особливий акцент, що окупаційна влада Криму може знищити архівні документи.

За результатами пресконференції учасники обговорили плани щодо спільної діяльності та домовилися про проведення робочої наради найближчим часом.

Ознайомитися з документами архівів Криму можна за посиланням.

Читайте також: Державній архівній службі передали цифрові копії документів з Туреччини

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024