Державній архівній службі передали цифрові копії документів з Туреччини

08 Липня 2021, 16:27
Співробітництво 1769
Співробітництво

Державна архівна служба України за сприяння Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Турецькій Республіці отримала від турецької сторони цифрові копії документів з української тематики, які виявили та виготовили відповідно до положень Протоколу про співробітництво між Державною архівною службою України та Дирекцією державних архівів при Президенті Турецької Республіки.

Про це повідомили на сайті Державної архівної служби України.

Отримані копії документів охоплюють період історії українсько-турецьких відносин, починаючи з XV століття і до 1990-х років та налічують 6767 копій.

Читайте також:  Пригоди волинського шляхтича Михайла Чайковського: від козацького ватажка до османського паші

Цифрові копії передали до Центрального державного електронного архіву України для опрацювання з метою організації доступу до них через мережу Інтернет шляхом розміщення на офіційному веб-порталі Державної архівної служби України та веб-сайті ЦДЕА України.

Отримані документи складено турецькою та іншими мовами. Державна архівна служба України вживає заходи щодо залучення до перекладу їх заголовків та вивчення їх змісту науковців, які досліджують історію України в турецьких архівах.

Читайте також: Туреччина поклала око на Крим і Донбас: як російські ЗМІ «сполошила» турецька мапа регіонального впливу

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024