У Львові відреставрували дерев’яну браму

21 Лютого 2024, 16:21
У Львові відреставрували дерев’яну браму 491
У Львові відреставрували дерев’яну браму

У Львові триває реставрація історичних брам. Тепер відреставровані двері прикрашатимуть вхід у будинок на вулиці Снопківська, 28. Координувало реставраційні роботи Львівське комунальне підприємство «Бюро спадщини» в рамках програми співфінансування з мешканцями. 

Про це повідомляє Бюро спадщини.

«У відновлених дверях важко впізнати ті, які були тут донедавна. Дверне полотно було пошкоджене від затікання та механічного втручання, а засклення, захисні ґратки на віконцях та дверні ручки було втрачено. Нас чекало багато роботи», – розповів реставратор Василь Гришканич.

Окрім столярних робіт, фахівці встановили відбійники, а також відновили засклення брами, яке раніше було забите фанерою. Тепер у під’їзд будинку потрапляє природне освітлення.

 

«Також ми провели дослідження і виготовили нові ґратки та ручки, які за виглядом відповідають тому періоду та стали окрасою дверей», – додав він.

Директор ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик, розповів що загальна вартість реставрації становила 65  000 грн з яких місто оплатило 70%, а іншу частину – мешканці.

Нагадаємо, цьогоріч місто планує продовжити реалізацію програми відновлення автентичних брам та вікон в будинках, які розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять відомі місцеві реставратори по дереву та металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% – сплачують мешканці.

Читайте також: Пошкоджений корпус університету в Дублянах накриють металевим куполом

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024