У Костополі відкрили виставку про художника-повстанця Ніла Хасевича

14 Січня 2024, 11:44
Виставка «Художник з бункерів УПА» ФОТО 638
Виставка «Художник з бункерів УПА»

У Костопільській громаді відбулася виставка «Художник з бункерів УПА», яка була присвячена 118-й річниці з дня народження засновник підпільної школи художників-графіків, члена ОУН-УПА Ніла Хасевича.

На виставці розповідали та представляли усе нині відоме про Ніла Хасевича, який народився на Костопільщині. Костопільська міська рада готова сприяти дослідникам у вивченні та популяризації життя і творчості Ніла Хасевича на теренах громади. Про це пишуть на сторінці міськради.

«Роботи Ніла Хасевича зберігаються у фонді нашого краєзнавчого музею. Побачити їх повинен кожен школяр громади, а також ті люди, яким небайдужа історія України. Це унікальна постать, наш земляк. І ми повинні продовжити збирати інформацію про нього, збагачувати фонд музею. Наші історики та краєзнавці готові збирати нові факти про Ніла Хасевича. Якщо ви маєте цікаву та досі невідому інформацію про графіка - ми будемо раді її задокументувати і передати наступним поколінням», – розповів заступник міського голови Сергій Герук.

Усі бажаючі можуть відвідати виставку «Художник з бункерів УПА» та дізнатись більше про відомого Хасевича. Музей знаходиться за адресою місто Костопіль, вулиця Грушевського, 16.

Читайте також: Я б’юся різцем і долотом: історія художника-повстанця Ніла Хасевича.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024