У Рівному провели захід до 115-ї річниці від дня народження Степана Бандери

01 Січня 2024, 17:13
Виступає Петро Кралюк 609
Виступає Петро Кралюк

Меморіальний захід, присвячений провіднику ОУН. 

1 січня в  Рівненському обласному краєзнавчому музеї  відбувся захід «Сильний та одинокий», присвячений 115-й річниці з дня народження провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Управління культури і туризму Рівненської ОДА.

Розпочав подію директор музею Олександр Булига, який привітав присутніх з Новим роком та побажав українцям якнайскорішої перемоги. Гості заходу виконали гімн України та вшанували загиблих хвилиною мовчання. 

До слова був запрошений модератор події та професор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк. Науковець представив постать Степана Бандери через призму визначних подій його життя – як людину, яка зуміла перебороти свою хворобу, та як постать, яка затято боролась за незалежність України до самої смерті. 

Присутні дізналися про різні сторінки доль відомих історичних фігур минувшини в контексті біографії Степана Бандери, а саме про Броніслава Перацького, Павла Скоропадського та Богдана Сташинського тощо. Особливої уваги заслуговують публіцистичні праці Степана Бандери 50-х років. Зокрема, погляди Степана Андрійовича на взаємини США та СРСР часів Холодної війни, які стали пророчими і на можливість знайти спільну мову з поляками.

На завершення заходу гості задали науковцю ряд питань з біографії Провідника.

 

Читайте також: Сумління поневоленого світу: спогади сучасників про Степана Бандеру

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024