У 2024 році Україна приєднається до семи комітетів та програм ЮНЕСКО

22 Грудня 2023, 16:02
У 2024 році Україна приєднається до семи комітетів та програм ЮНЕСКО 532
У 2024 році Україна приєднається до семи комітетів та програм ЮНЕСКО

Вже з наступного року Україну залучать відразу до семи різних комітетів та програм ЮНЕСКО.

Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар під час участі в консультативному семінарі ЮНЕСКО, який організували в рамках Третього циклу періодичного звітування для Європи та Північної Америки, передає МКІП.

Метою заходу було обговорення актуальних проблем та викликів у розробці регіональних планів дій, які будуть представлені до 46-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини наступного року.

«Для України важлива активна позиція МКІП у фіксації злочинів рф проти української культурної спадщини та передачі досвіду експертів у подоланні наслідків війни. Наші спеціалісти стають експертами та носіями унікального досвіду, який в нових світових реаліях стає все більш затребуваним, оскільки всі розуміють, що «правила» війни не завжди працюють», – зазначила Анастасія Бондар. 

Зустріч
Зустріч

На зустрічі з директором Центру всесвітньої спадщини Лазаре Оссомо Анастасія Бондар наголосила на необхідності посилення взаємодії міжнародних експертів з українськими спеціалістами для поширення досвіду роботи з об’єктами культурної спадщини під час війни та адаптації до динаміки змін, спричинених війною. 

Важливо також пам’ятати, що військові дії на території країн не відміняють наявності шкідливого впливу всіх інших факторів включаючи природні. Під час підриву Каховського водосховища українці стикаються ще й з наслідками війни разом із техногенною катастрофою. 

Нагадаємо, що Україну вперше обрали віцеголовою Комітету ЮНЕСКО із захисту культурної спадщини у разі збройного конфлікту.

Читайте також: «Пам'ять світу»: книжечка з березової кори, яку галичанка зробила в одному зі сталінських таборів

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024