У Києві презентували інформаційний проєкт «ГУЛАГ. Історія боротьби»

01 Грудня 2023, 16:35
Учасники презентації 530
Учасники презентації

Розповідь  про боротьбу в'язнів у радянських таборах розроблена у межах національного проєкту «Єдина Україна» Міністерства молоді та спорту України.

30 листопада в Києві презентували інформаційний проєкт «Гулаг. Історія боротьби», що впроваджується в рамках Всеукраїнської акції «Єдина Україна» – повідомляє Всеукраїнський молодіжний центр.

Як пише Український інститут національної пам'яті, курс розкриває історію боротьби українського народу проти радянської системи знищення нації – концентраційні табори ГУЛАГ. Історія в’язнів нині маловідома.

В презентації взяли участь:

  • Владислав Яцук, заступник Міністра молоді та спорту України;
  • Леся Бондарук, кандидатка історичних наук, співробітниця Українського інституту національної пам’яті та авторка видання Район.Історія (онлайн).
  • Марія Тахтаулова, начальниця Північно-східного відділу УІНП.
  • Олена Охрімчук, начальник Управління забезпечення реалізації політики національної пам'яті в регіонах Українського інституту національної пам’яті (онлайн).
  • Ярослав Ференчак, голова Всеукраїнської Громадської Організації «Молодий Народний Рух».
  • Аліна Грушина, начальниця управління утвердження української національної та громадянської ідентичності Мінмолодьспорту.

Зараз важливо цифрувати абсолютно всі дослідження і матеріали, робити їх цікавими для сприйняття та розуміння. Тому проєкт «Гулаг. Історія боротьби» є напрацюванням у форматі короткометражного документального фільму, паралельно з яким були розроблені інформаційні матеріали в друкованому та в цифровому вигляді. 

Комбінація графічних матеріалів та візуального сприйняття у відеоформаті підсилює сенс проєкту і його сучасність. Такі спільні проєкти, презентації та продукти посилюють єдність українців і дозволяють охопити якомога ширшу аудиторію. 

Історія боротьби українських  політв'язнів буде опублікована на YouTube-каналі Українського інституту національної пам'яті та стане доступною для всіх.

Читайте також: В'ятрович проанонсував книжку волинянки про незламність українців у радянських концтаборах

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024