Український науковець отримав головну нагороду Європейської асоціації археологів

15 Вересня 2023, 13:41
Федір Андрощук 687
Федір Андрощук

Індивідуальну премію археологічної спадщини від Європейської асоціації археологів отримав український науковець Федір Андрощук.

Про це повідомила організація, пише Суспільне.Культура.

Професора Федора Андрощука нагородили «за лідерство у захисті української археологічної спадщини під час війни, прагнення підвищити обізнаність про важливість археологічної спадщини в ці важкі моменти та його загальний професійний і науковий профіль.

«Його команда не лише кинулася захищати археологічну спадщину в перші моменти атаки, допомагаючи іншим регіональним музеям зробити це, але, як тільки стало безпечніше, продовжила проводити дослідження, відкривати нові виставки та організовувати інформаційну діяльність, спостерігати за випадками мародерства», — зазначає Європейська асоціація археологів.

Також в асоціації наголосили, що російська агресія проти України досі триває і нагадали про заяву на підтримку українських колег, яку ухвалило кілька археологічних товариств в квітні 2023 включно з Європейською асоціацією археологів.

Читайте також: Оголосили лауреатів «Медалі Ґарета Джонса» 2023 року за дослідження Голодомору

Довідково

Федір Андрощук — український археолог, спеціаліст у галузі скандинавістики, доктор історичних наук, генеральний директор Національного музею історії України з 2020 року, дійсний член виконавчої ради Європейської асоціації археологів з 2022.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024