Рада Європи оголосила конкурс з дослідження національної спадщини для дітей

06 Вересня 2023, 11:14
Дубенський замок. Фото: Олександр Харват 1674
Дубенський замок. Фото: Олександр Харват

У рамках програми «Дні європейської спадщини» Рада Європи пропонує дітям та молоді долучитися до конкурсу «European Heritage Makers». Він заохочує юне покоління досліджувати, відкривати та зберігати свою національну спадщину. 

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Конкурс стартував 1 вересня і триватиме до травня наступного року. Переможці зможуть відвідати Страсбург. Цьогоріч вісім країн можуть брати участь в ініціативі «European Heritage Makers», серед них і Україна. 

Завдання конкурсу:

  • Збирати досвід та історії про те, як діти та молодь розуміють європейський вимір своєї місцевої спадщини – як матеріальної (пам’ятники та будівлі, особливості природного ландшафту), так і нематеріальної (танці, пісні чи місцеві культурні традиції, які практикує громада учасника конкурсу).

  • Виявляти та висвітлювати творчість молоді, яка цікавиться спадщиною.

  • Привернути увагу майбутніх #HeritageMakers і вибудувати тісні контакти з їхніми однолітками з інших частин Європи.

Як взяти участь у конкурсі?

Перший крок:

Організуйте захід із групою молодих людей у вікових категоріях 6-11 та 11-17 років, зосереджуючись на питанні «Якою є ваша європейська спадщина?»

Другий крок:

Презентуйте результати своєї роботи у форматі відео (до 5 хв)

АБО

фотографія/малюнок або інше візуальне зображення з описом, що не перевищує 800 слів.

Обов’язково врахуйте, що саме діти мають бути авторами роботи, адже це можливість для них висловити своє бачення. Роль наставників полягає лише в тому, щоб направляти молодих європейських #HeritageMakers у процесі дослідження.

Третій крок:

Завантажте заявку вашої групи на спеціальну сторінку Днів європейської спадщини та заповніть форму з деталями про учасників групи.

Коли національний координатор схвалить вашу роботу, її опублікують на сайті Днів європейської спадщини. Заявки можна заповнити українською та/або англійською і французькою мовами.

Важливі дати:

  • 1 вересня 2023 року – 28 лютого 2024 року – Організація заходів та заповнення аплікаційних заявок на сайті Днів європейської спадщини;
  • До 15 березня 2024 року – Оцінювання робіт на національному рівні, вибір двох національних переможців (по одному у кожній з вікових категорій);
  • Квітень 2024 року – Оцінювання на європейському рівні;
  • Травень 2024 року – Оголошення переможців та візит до м. Страсбург (Французька Республіка) переможців у віковій групі 11-17 років.

Більше інформації можна знайти у брошурі та на сайті Днів європейської спадщини. У разі виникнення питань звертатися до національного координатора Днів європейської спадщини в Україні Галини Малініної ([email protected], тел. (044) 234-04-33).

Читайте також: В Україні відбудеться фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024