Музейники провели свято «В обіймах Рівного»

26 Серпня 2023, 15:25
На святі «В обіймах Рівного» 1096
На святі «В обіймах Рівного»

Свій захід працівники краєзнавчого музею присвятили дню рідного міста.

25 серпня на подвір'ї та в парку Рівненського обласного краєзнавчого музею з нагоди відзначення Дня міста вперше відбулося свято «В обіймах Рівного» – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.

Розпочався захід виступом рівненської поетеси, авторки дитячих книжок Лідії Гольонко. Вона подарувала гостям чудову пісню «Місто Рівне».

Олександр Булига, директор музею, привітав усіх з днем міста, яке відбуватиметься 27 серпня, та висловив сподівання, що свято «В обіймах Рівного» стане таким же традиційним для рівнян, як і фольклорно-етнографічне свято «Музейні Гостини».

Оксана Яремчук, заступниця директора з наукової роботи, організаторка і ведуча заходу, зазначила, що свято проводиться для тих, хто народився у нашому місті, хто у ньому виріс, сьогодні проживає, кого війна змусила залишити свої рідні міста і оселитися в Рівному. Це свято для наших Героїв, які захищають наше життя і бережуть наш спокій.

Ольга Морозова, завсектора впровадження цифрових технологій, розповіла історію роду князів Любомирських, що мешкали в Рівному. Звернула увагу, що будинок, де зараз краєзнавчий музей, збудував Фредерік Любомирський у 1839 році.

Ольга Юрчук, старша наукова співробітниця відділу маркетингу, розвитку та комунікацій, виступила в ролі класної дами й розповіла про особливості шкільного життя рівненських гімназистів.

У цей день гості свята відвідали «Історичну галявину» й почули оповіді краєзнавиці, науковиці музею Галини Данильчук про «Рівне Любомирських», «З життя гімназії», «Із сімейних альбомів рівнян», познайомилися з ілюстративною виставкою.

На «Букіністичній галявині» була можливість продати та придбати книги. Знайомила гостей з книжковим розмаїттям Софія Савченко, працівниця відділу фондів.

Галявину природи представляла Олеся Ярмолюк, науковиця відділу природи. Гості змогли побувати в «Рівненський зоопарк», «Станція юних натуралістів», «Західноукраїнське орнітологічне товариство», почули про дерево гінкго і не тільки, взяли участь в майстер-класах.

Літературну галявину, де були представлені книги «Рівнекнига», діяла автограф-сесія членів Рівненської організації національної спілки письменників України.

Художню галявину представляла Арт-студієя «Step Art», ГО «КОЛОАРТ», крапкарки Олени Сєргєєвої.

Також тут можна було долучитися до ліплення з пластиліну з Маринкою Усенко та познайомитися з проєктом «Домалюй промінчик зірочці». 

Гарний настрій дарували бандуристка Ільчук Катерина, виконавиця авторської пісні Лідія Гольонко. Радував гостей свята поліський спів від «Народного художнього колективу» гурту традиційного поліського співу «Ранкова роса».

На території музею діяли фотозони, де відвідувачі заходу мали змогу робити світлини на згадку про цю подію.

Читайте також: Рівне: у музеї відкрили виставку «Україна-Європа: спільна спадщина»

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024