У Музеї Зальцбурга звучать подкасти українською мовою

03 Липня 2023, 11:01
Зальцбурзький музей 481
Зальцбурзький музей

Подкаст від такого потужного музею, як Зальцбурзький, — новий формат занурення в культуру іншої країни для українців.

Австрійський Зальцбург називають містом Моцарта, позаяк більшість пам’яток тут присвячені геніальному композитору, що народився і провів у Зальцбурзі дитинство. І тепер дізнатися більше про творчість Моцарта та познайомитися із містом можна українською мовою. Про це пише Олена Зеленська на своєму телеграм-каналі. 

Спеціальні випуски подкасту під назвою «Музей на дивані», зазначає вона, започаткував цьогоріч Музей Зальцбурга (Salzburg Museum), і ось уже три можна послухати онлайн українською: «Моцарт в Зальцбурзі», «Тиха ніч! Свята ніч! Різдвяна колядка із Зальцбурга» та «Зальцбург в 1920 році: Заснування Зальцбурзького фестивалю».

Музей — це не одна споруда, цілий комплекс з восьми локацій по всьому місту, які розповідають про його багату мистецьку та культурну спадщину. Щороку його відвідують близько мільйона людей.

«Третій рік поспіль ми втілюємо проєкт із впровадження українських аудіогідів у визначних пам’ятках світу, наразі їх уже 67. Подкаст від такого потужного Музею — новий формат занурення у культуру іншої країни для українців, тепер у будь-якій частині світу. Новий формат культурної дипломатії, що сприяє побудові міцніших зв’язків між нашими країнами», – пише Олена Зеленська.


А вони, зауважує, історичні: син Амадея Моцарта, Франц Ксавер, жив та творив у Львові, заснував у місті першу музичну школу. 

Тож цінуємо нашу культурну співпрацю й надихаємось творчою спадщиною Австрії — тепер українською мовою, що, як і музика Моцарта, лунає по всьому світу. 

Читайте також: «Чарівна флейта Моцарта»: у Рівному пролунали всі флейтові концерти видатного австрійського композитора

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024