ЮНЕСКО профінансувала проєктні роботи та дослідження музеїв

31 Травня 2023, 13:29
ЮНЕСКО профінансувала проєктні роботи та дослідження музеїв 324
ЮНЕСКО профінансувала проєктні роботи та дослідження музеїв

ЮНЕСКО профінансувала проєктні роботи та дослідження для подальшої реставрації дерев’яних дверей та будівлі Національного музею імені Богдана та Варвари Ханенків, які були пошкоджені у наслідок вибуху російської ракети у 10 жовтня 2022 року.

Про це повідомляє громадська організація «Museum for Change».

Окрім цього, допомогу також надали Національному музею Тараса Шевченка, Національному музею «Київська картинна галерея» та Національному науково-природничого музею НАН України.

«Завдяки допомозі ЮНЕСКО музей зміг провести інструментальне дослідження будівлі, 3D-сканування історичних інтер’єрів, а також проєкт на реставрацію історичних вхідних дверей: дослідження деревини, кріплення, хімічного складу покриття. Цей етап є надважливим для подальшого відновлення і його потрібно було зробити якнайшвидше», — розповіла директорка Музею Ханенків Юлія Ваганова.
Окрім цього, у рамках програми допомоги Музей Ханенків зміг відновити систему охорони та протипожежної безпеки, а також закупив спеціальний стіл та металеві шафи для відділу збереження та 30 вогнегасників. 
 
Загалом музеї отримали 24 різних типів обладнання на загальну суму 3,7 мільйона гривень.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024