У Львові відкриють культурний центр ЮНЕСКО

19 Травня 2023, 13:43
У Львові відкриють культурний центр ЮНЕСКО 798
У Львові відкриють культурний центр ЮНЕСКО
У Львові міжнародна організація ЮНЕСКО реалізує свій пілотний проєкт «Культура заради миру та стійкості: створення культурного центру у Львові».
 
Центр відкриють у приміщенні Львівського радіо на вулиці Князя Романа, 6. Вартість проєкту – 1,5 мільйона євро. Проєкт фінансується Іспанією. Про це повідомили на сторінці центру РадіоГараж.
 
Іспанські донори провели зустріч з представниками культурних інституцій Львова. Аташе з питань культури Посольства Іспанії в Україні Хав'єр Фуентес Лєха та представник Іспанської агенції з міжнародного розвитку AECID Карлос Фернандез Родріґес зазначили, що народ Іспанії солідаризувався у своїй підтримці України. 
 
Майбутній культурний центр стане дипломатичним посередником для більшої підтримки України та промоції її культури в Іспанії. 
 
 
Представники Іспанії наголосили, що для них важливо не просто відкрити гарне приміщення, яке буде служити потребам культури протягом певного часу проєкту, а переконатись, що це місце стане стійким та успішним центром для залучення до співпраці та підсилення існуючих інституцій, митців, культурних акторів.
 
«Також учасники зустрічі визначали точки дотику між нашими організаціями і які локальні ініціативи та програми можуть отримати підтримку та підсилення від діяльності Культурного центру», – йдеться в повідомленні.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024