Комісія Мінкульту оглянула Братський корпус на Ближніх печерах Києво-Печерської лаври

21 Квітня 2023, 11:02
Братський корпус на Ближніх печерах 931
Братський корпус на Ближніх печерах

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики України продовжує огляд приміщень Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра». У п'ятницю, 21 квітня відбувся огляд пам’ятки архітектури національного значення – Братського корпусу на Ближніх печерах (корпус № 44). 

Про це повідомляє міністерство.

Двері корпусу виявились зачиненими, тому у присутності в.о. Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» М. Остапенка та його заступника О. Рудника технічні працівники Заповідника (за допомогою відповідних засобів) забезпечили доступ Комісії до вказаних приміщення. Огляд закінчили о 08:30.

У корпусі вбачаються ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору від 14.06.1995 року № 43 пам’ятки: «не допускати використання пам’ятки для господарських потреб, утримувати будівлю пам’ятки і все пов’язане з ним майно в належному санітарному протипожежному і технічному стані…».

Також у внутрішніх приміщеннях встановлено нагромадження меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, товарів для продажу (церковна утварь, свічки, календарі, буклети), одягу та взуття, швейне обладнання.

Ознак вжиття орендарем (представниками Монастиря) протипожежних заходів не зафіксували. Після завершення огляду корпус № 44 закрили та опечатали працівники Заповідника.

Читайте такожКомісія міністерства культури оглянула в Києво-Печерській лаврі три пам'ятки

Читайте також: Біля Лаври віряни УПЦ МП влаштували конфлікт з комісією Мінкульту

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024