В Українського товариства охорони пам‘яток історії та культури з'явився новий керівник

02 Березня 2023, 11:03
В Українського товариства охорони пам‘яток історії та культури з'явився новий керівник 968
В Українського товариства охорони пам‘яток історії та культури з'явився новий керівник

Експертна рада з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму Міністерства культури та інформаційної політики України висловлює глибоке занепокоєння інформацією про утаємничену і кулуарну зміну керівництва Українського товариства охорони пам‘яток історії та культури.

Так, від 26 січня 2023 року з‘явилося повідомлення про реєстрацію нового керівника УТОПІК, колишнього міністра культури України часів Азарова-Януковича – Михайла Кулиняка. Про це повідомляє міністерство.

Окрім нього в керівництві однієї із найважливіших громадських інституцій у сфері культури значаться й інші політики та посадовці, що були прямо пов’язані з діяльністю нині заборонених проросійських партій Медведчука та Януковича.

Михайло Кулиняк відомий не лише своєю відданістю режиму Януковича та московському патріархату, він був фігурантом низки корупційних скандалів щодо неправомірних кадрових рішень, зловживань владою, як на посаді міністра, так і на посаді керівника Національного палацу мистецтв «Україна». 

Дивує також той факт, що зміна керівництва УТОПІК відбулася без участі обласних організацій та без проведення з‘їзду Товариства.

З огляду на це та враховуючи повідомлення в ЗМІ про факти нецільового використання майже 3 тисяч квадратних метрів орендованого приміщення в Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» керівництвом УТОПІК в інтересах комерційних структур та спроби відчуження майна Національного музею народної архітектури та побуту України, Експертна рада звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України, Служби безпеки України, Ради безпеки і оборони України з пропозицією перевірити вище наведені факти з метою недопущення рейдерського захоплення та використання в корупційних цілях Товариства охорони пам‘яток історії та культури.

Читайте також: На дачі дружини Медведчука знайшли твори корифеїв Закарпатської школи живопису

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024