У Рівному презентували роман Уласа Самчука, який видали вперше

17 Лютого 2023, 12:24
Улас Самчук 869
Улас Самчук
У Рівненській обласній бібліотеці відбулася презентація роману Уласа Самчука «На краю часу». Вперше опублікований роман письменника, багато в чому є автобіографічним. 
 
Роман презентували у середу, 15 лютого. Про це повідомили на сайті установи.
 

Автор повністю занурює читача в атмосферу Праги 1920–1930-х років, майстерно описує як визначні місця чеської столиці, так і реалії того часу — гуртування в українських осередках; обставини та умови праці тощо. 

Прототипами героїв твору стали реальні політичні та культурні діячі. 
 
«Варто зазначити, що в Україні У. Самчук не зумів реалізуватися як письменник. Проте, йому це вдалося зробити за кордоном - Польща, Німеччина, Прага… Саме в останній автор написав «На краю часу» та «Волинь», які зробили його відомою постаттю в українській літературі», – йдеться в повідомленні.
Нову книгу представляв філософ, письменник, публіцист Петро Кралюк. В ході зустрічі присутні перегорнули цікаві сторінки з історії написання та видання роману, ознайомились з маловідомими сторінками життєтворчості Уласа Самчука, переглянули художні видання письменника видані у 1980-х роках у Канаді (приватна колекція Сидора Кравця).
 
Освітянин Іван Вєтров вручив Петру Кралюку Почесну грамоту від Рівненського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта». Рівненський бандурист Назар Волощук ознайомив присутніх з виданням «Живі струни: бандура і бандуристи. Автор: Улас Самчук».
 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024