Стартувала кампанія заходів до Дня Гідності та Свободи

15 Листопада 2022, 10:00
Стартувала кампанія заходів до Дня Гідності та Свободи 1351
Стартувала кампанія заходів до Дня Гідності та Свободи

Україна відзначатиме дев’яту річницю Революції гідності 21 листопада. До цієї дати в Києві та регіонах запланували низку заходів. 

Про них розповіли учасники пресконференції в інформагентстві «Укрінформ», повідомляє Український інститут національної пам'яті.

У програмі – публічні дискусії, науковий форум, виставки, екскурсії та вшанування захисників України. Організатори наголошують, що Євромайдан 2013 року – був першим переможним боєм великої війни, тому гасло нинішньої кампанії – «Вистояли на Майдані – переможемо у війні».

Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло відзначив, що програма складається з подій, які вже стали традиційними, і з нових заходів. Директор музею закликав долучатися до щорічного флешмобу #Бути_Гідним: ділитись спогадами, роздумами про Майдани та їх значення, і ставити цей хештег.

«Такі важливі дати допомагають мобілізувати нашу історичну пам'ять, більше розуміти причини й усвідомлювати історичні уроки, ставати сильнішими, опірнішими, бути переможними на всіх фронтах, які веде сьогодні Україна, захищаючи свою незалежність», – відзначив Ігор Пошивайло.

В.о. Голови Українського інституту національної пам’яті Максим Ярмистий вважає, що День Гідності та Свободи  – одна з найважливіших дат в історії України.

«Революція гідності докорінно змінила наше бачення, розуміння вибору. Суспільство чітко показало, що прагне європейського шляху. У 2022 році Російська Федерація заходила на територію України з бажанням за три дні захопити столицю, але не врахувала одного моменту, що оце відчуття свободи, цей вибір наших громадян став одним із ключових чинників, що унеможливив реалізацію задумів ворога», – зазначив він.

Перший захід «Публічна дискусія «Майдан, війна, свобода: еволюція суспільного спротиву», присвячений Дню Гідності та Свободи, відбудеться 15 листопада в онлайн-форматі.

З детальною програмою заходів можна ознайомитись на сайті Музею Революції Гідності.

Читайте також: В Україні створили Цифровий архів Майдану

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024