Історії 30-х митців з України, Грузії та Чехії стали доступними в онлайн-виставці

31 Серпня 2022, 13:02
Репресоване мистецтво 335
Репресоване мистецтво
Рік тому Центр досліджень визвольного руху спільно з партнерами презентував онлайн-виставку про 30-х митців з України, Грузії та Чехії, до яких була прикута увага комуністичної влади.
 
В онлайн-виставці представлені історії Валер'яна Підмогильного, Остапа Вишні, Олександра Довженка, Михайла Бойчука, Леся Курбаса, Василя Стуса, Вацлава Гавела, Мілана Кундери, першого президента Грузії Звіада Гамсахурдії та інших. Про це повідомляє Центр досліджень визвольного руху.
 
Окрім цього опублікували збірку із тисячі документів про цих митців, де кожному героя присвячена окрема колекція документів з архівів комуністичних спецслужб. Переглянути документи можна за цим посиланням.
 
Онлайн-виставка створена в рамках проєкту «Репресоване мистецтво. Національна культура очима КҐБ/ŠtB: Україна, Чехія, Грузія», який реалізував Центр досліджень визвольного руху спільно з чеською організацією Gulag.cz та грузинською організацією SovLab: Soviet Past Research Laboratory за підтримки Європейського Союзу за програмою Дім Європи.
 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024