У Рівному відбудуться безкоштовні екскурсії

26 Серпня 2022, 14:37
У Рівному відбудуться безкоштовні екскурсії 941
У Рівному відбудуться безкоштовні екскурсії
Усіх охочих запрошують на пішохідні екскурсії вулицею Михайла Драгоманова та Театральною площею. 
 
Це щотижневі екскурсії різними локаціями, повідомляє Рівненська обласна бібліотека.
 
Заходи відбудуться у неділю, 28 серпня. Початок о 13:00. Збір групи – Рівненська обласна бібліотек (вул. Короленка, 6) Телефони для довідок: 63-33-39, +38 067 360 7427. Екскурсія безкоштовна та без реєстрації.
 
 
Довідково:
 
Вулиця Драгоманова – одна з найстаріших вулиць міста. Частина її пролягає на місті колишнього палацово-паркового ансамблю князів Любомирських. За свою історію вулиця була Гімназійною, Директорською, Сенаторською, Пироговською, Бандурського. Під час окупації – Шлосштрассе (Замкова), а у післявоєнний період носила ім’я Калініна. Сучасну назву отримала в 1991 році на честь українського громадського діяча, науковця, публіциста Михайла Драгоманова. Саме тут він зупинявся, гостюючи у Рівному в 70-х роках ХІХ століття. По вулиці Драгоманова збереглися будинки колишньої чоловічої гімназії, Повітової каси хворих, Оранжереї князів Любомирських та військовий бункер Еріха Коха.
Театральна площа розташована на місці поселень XV-XVI століть. В кінці ХІХ та на початку ХХ століття на цьому відрізку головної вулиці Рівного були готелі, ресторани, перукарні, майстерні, магазини. Це була центральна площа міста і в післявоєнний період тут проходили помпезні паради. Приблизно на тому місці, де зараз чотириповерхівка на розі Соборної-Сагайдачного розташовувався ресторан «Дойчегоф», довоєнна і післявоєнна назва – «Весна».
А ще тут у 1941–1943 роках минулого століття розміщувалась редакція газети «Волинь», де працювали відомі українські письменники Улас Самчук та Олена Теліга.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024