Запрошують долучитися до проєкту «Рівне та рівняни у фотографіях»

16 Травня 2022, 17:31
Перехожі на вул. 13 Дивізії (сучасна вул. С. Петлюри). Фото 1933-1939 рр. Оригінал зберігається в архіві родини Віталія Левицького 1162
Перехожі на вул. 13 Дивізії (сучасна вул. С. Петлюри). Фото 1933-1939 рр. Оригінал зберігається в архіві родини Віталія Левицького

Рівненська обласна бібліотека запрошує всіх охочих до участі в проєкті «Рівне та рівняни у фотографіях. Цей проєкт передбачає оцифрування фотографій із сімейних архівів рівнян та фотоархівів рівненських організацій (з кінця ХІХ ст. та до поч. ХХІ ст.) та їхнього представлення на бібліотечній онлайн-платформі.

Тематично оцифровані матеріали мають бути пов'язані з міською історією у різних її проявах та перспективах. Про це повідомляють на сторінці бібліотеки в фейсбуці.

Втілення цього проєкту сприятиме активізації суспільного життя громади Рівного через співучасть у створенні краєзнавчого  контенту. Отримані відомості стануть підґрунтям для подальших досліджень у галузі рівнезнавства, розробки екскурсійних маршрутів, організації культурно-мистецьких подій, розвитку внутрішнього туризму та культурних індустрій.

Партнери проєкту – Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека, ГО «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації» (інформаційна підтримка проєкту), Рівненський обласний краєзнавчий музей (інформаційна, консультативна підтримка), краєзнавці, дослідники, колекціонери.

Читайте також: На Рівненщині збирають матеріали про репресованих радянським режимом

Як передати фото для проєкту

Фотографії, що мають бути оцифровані та опубліковані на онлайн-платформі, можуть надаватися робочій групі індивідуально особою, якій вони належать або надіслані електронної поштою. В обох випадках обов’язковою умовою є заповнення анкети (письмово або онлайн-форми).

1-й варіант:

Принести відібрані фото у відділ краєзнавства Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

До кожного фото обов’язково додається анкета, яку можна завантажити на сайті або отримати та заповнити в бібліотеці. Анкету використають для представлення інформації про фото на сайті, а також як підтвердження про передачу фото для публікації на онлайн-платформі.

2-й варіант:

Заповнити онлайн-анкету за цим посиланням та додати самостійно відскановані за вказаними параметрами фотографії.

Вимоги до оцифрованих фотографій

Оцифрування фото розміром від 6 см × 9 см здійснюватиметься за такими параметри:

  • формат JPEG,
  • 600 dpi.

Якщо фото маленьке (до 6 см × 9 см), або особливо цікаве і надалі може бути використане для відтворення у друкованих матеріалах, створити ще один варіант цифрової копії, враховуючи такі параметри:

  • формат TIFF (без втрати якості),
  • 600 dpi.

Читайте також: Рівненські гімназистки на світлинах початку ХХ століття

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром