У Ковельському історичному музеї оновили тематичну експозицію «Україна незламна»

15 Червня 2022, 15:31
Ковельський історичний музей 925
Ковельський історичний музей

Експозиція відтворює хронологію подій, що переживає наша держава від осені 2013 року і до сьогодні.

Виставка складається з двох розділів, пише у фейсбуці Мирослава Мороз, перший присвячений Революції Гідності і Небесній Сотні, коли мільйони українців, в тому числі ковельчан, висловили свій протест проти зміни курсу на Євроінтеграцію тодішньої української влади; другий розділ відтворює події війни 2014-2022 років.
 
У музейній залі, зазначає авторка допису, представлені військові речі, що використовувалися на Донбасі в зоні проведення АТО і ООС, бойові прапори Національної Гвардії України і ЗСУ, шеврони, залишки сучасної зброї, спогади, світлини й особисті речі ковельчан – учасників АТО і ООС.
 
Після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого Ковельський історичний музей продовжив збір експонатів про війну. 
 
«Наше завдання зафіксувати увесь перебіг незламного спротиву українського народу проти загарбників, щоб мовою артефактів розповісти про те, що відбувається нині нашим дітям, онукам, прийдешнім поколінням. За останніх три місяці музейна збірка поповнилася новими експонатами цієї героїчної й водночас трагічної доби, з поміж яких, дитячі малюнки й листи підтримки українським захисникам, речі, пов’язані з волонтерською діяльністю», – наголошує Мирослава Мороз.
За сприянням та ініціативи полковника ЗСУ та українських саперів  музей отримав речі з фронту, які показують діяльність ворога на нашій українській землі. І поки рашисти горять у пеклі, те з чим вони прийшли вбивати наших людей, вже стало експонатами музею.
 
 
 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024