«"Переможців не судять" — жорстока фраза, справедливість якої підтверджена історією», — Володимир В‘ятрович

12 Травня 2022, 14:30
Володимир В‘ятрович 1328
Володимир В‘ятрович

У циклі «З виру історії» відомий український історик розповідає про те, на що розраховує нині путін, армія якого чинить воєнні злочини в Україні.

«Переможців не судять» – цю тезу підтвердила історія про злочинця Сталіна. Тому її так хоче повторити путін – пише на своїй фейсбук-сторінці історик Володимир В'ятрович

Сталін, зазначає історик, ніколи не відповів за злочини до, під час і після Другої світової. Він зайняв місце серед переможців нацизму, і ніхто не судив його за мільйони вбитих голодом, репресіями, за депортації народів, врешті за змову з тим же нацизмом. Він навіть став засновником Організації об’єднаних націй, покликаної гарантувати мирний розвиток світу і завадити злочинам проти людства в майбутньому. Тому що переможців не судять. Очевидно, на те саме розраховує нині Путін, армія якого чинить численні й масштабні воєнні злочини на українських теренах.

Тому маємо перемогти, аби нинішній кремлівський диктатор таки відповів перед українцями і світом за свої злочини. Щоб «ніколи знову». Про це в черговому відео  циклу «З виру історії».

Читайте також«Наш день перемоги попереду», — Володимир В‘ятрович

«Імперія завдає удару у відповідь», — Володимир В‘ятрович

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024