В Софії Київській відбулося прославлення Галшки Гулевичівни

04 Лютого 2022, 16:10
Прославлення святої Єлизавети 899
Прославлення святої Єлизавети
В соборі Святої Софії Київської у день 3-ї річниці інтронізації Предстоятеля Православної церкви України відбулося торжество прославлення святої Єлизавети (Галшки Гулевичівни).
 
Про це повідомили на сайті Волинської єпархії ПЦУ.
 
Святковому прославленню з представленням ікони праведної Єлизавети передувало рішення Священного Синоду, яким затверджено й надано благословення для вжитку тропарі, кондаки та молитву угодниці Божій.
 
Нагадаємо, канонізацію Священний Синод затвердив 22 листопада 2021 року. Зокрема, «надане благословення на місцеве шанування у єпархіях на території історичної Волині та у місті Києві відомої православної діячки XVI–XVII століть, сповідниці православної віри, меценатки, фундаторки Київського Братського Богоявленського монастиря та Київської братської школи Єлизавети Василівни Гулевич, відомої також як Галшка Гулевичівна (+1642)». 
 
Пропозицію прославлення на підставі численних досліджень подала Волинська єпархія (канцлер протоієрей Микола Цап є членом синодальної комісії з питань канонізації святих). День пам’яті небожительки відзначатиметься щорічно 18 вересня.
 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024