Повернення Володимиру історичної назви викликало ажіотаж у росіян

02 Жовтня 2021, 15:25
Повернення Володимиру історичної назви викликало ажіотаж у росіян 1549
Повернення Володимиру історичної назви викликало ажіотаж у росіян

Після того, як володимирські депутати 1 жовтня підтримали повернення Володимиру історичної назви, у російському місті з такою ж назвою, висловили своє невдоволення.

У Росії вже встигли прокоментувати ситуацію представники влади. Вони заявляють, що місто з назвою «Володимир» має бути лише одне, і такий населений пункт уже розташований у Росії. Про це заявив начальник управління зв’язками з громадськістю і ЗМІ адміністрації російського міста Олександр Карпилович російським ЗМІ – пише БУГ.

Раніше Володимир-Волинський вже називався Володимиром. Але у 1795 році місто увійшло до складу Російської імперії як один з повітових центрів Волинської губернії. Тоді ж місто було перейменоване на Володимир-Волинський з метою відрізнити його від російського Владимира на Клязьмі.

Нагадаємо, у перший день жовтня депутати Володимир-Волинської міської ради підтримали ініціативу щодо повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви «Володимир».

Як стало відомо Район Володимир-Волинський, «за» проголосувало 30 депутатів, з присутніх у сесійній залі 31.

«Проти» висловився один депутат міської ради.

Нагадаємо, влітку 2020 року депутати Володимир-Волинської міської ради попереднього скликання не проголосували за перейменування міста Володимира-Волинського.

Читайте також: Створили робочу групу, яка вивчатиме думку володимирчан стосовно перейменування міста

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024