«Захистимо пам'ять»: у Берестечку презентували виставку українсько-німецького проєкту

03 Серпня 2021, 16:41
Презентація виставки українсько-німецького проєкту «Захистимо пам'ять: захист і меморіалізація місць масових поховань часів Голокосту» 2068
Презентація виставки українсько-німецького проєкту «Захистимо пам'ять: захист і меморіалізація місць масових поховань часів Голокосту»

У Міжнародний день пам'яті жертв геноциду ромів, у Берестечківському центрі культури та національної пам'яті відбулася презентація виставки українсько-німецького проєкту «Захистимо пам'ять: захист і меморіалізація місць масових поховань часів Голокосту». 

Про це повідомляє керівниця Волинської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, директорка Ківерцівського краєзнавчого музею – Оксана Сущук на сторінці у фейсбуці.

Виставку, яку підготували фонд «Меморіал вбитих євреїв Європи» (Берлін) у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту (Київ) та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, реалізували в рамках міжнародного проєкту «Мережа пам'яті». Особливу допомогу в сприянні та організації заходу надав регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області –Віталій Єлов.

Учасники взяли участь у пам'ятній церемонії на місці можливого масового розстрілу і поховання ромів на території Берестечка. 

Читайте також: Тексти про геноцид ромів, які варто прочитати на Район.Історія

«Я дуже вдячна за допомогу і активну участь в організації заходу міському голові Берестечка, членам Ротарі Клубу Волинь Прайд, Волинської обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії і культури, Асоціації землевпорядників Волині, директору Берестечківського краєзнавчого музею, депутатському корпусу Волинської партійної організації «Європейської соліданості», а також місцевим ромам – членам ГО «Терне Рома». Маємо надію, що спільними зусиллями та за підтримки Фонду Меморіал вбитих євреїв Європи (м. Берлін) нам вдасться реалізувати в межах проекту «Мережа пам'яті» ініціативу встановлення пам'ятних знаків та інформаційних стел на місцях захоронень», – пише Оксана Сущук.

Читайте також: Роми на Волині: перші згадки, трагедія геноциду та сучасні потреби громади

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024