Де шукати інформацію про солдатів, які воювали у Другій світовій війні

28 Січня 2021, 17:14
Родина Мачилів 5052 Джерело: https://www.warmuseum.kiev.ua/
Родина Мачилів

На сайті Центру вивчення генеалогії «Пращур» дослідниця Тетяна Яцечко-Блаженко описує сайти та проєкти, які допоможуть в пошуках солдатів Другої світової війни.

Пропонуємо читачам дізнатись більше про те, де можна знайти дані про предків, які пов’язані з подіями Другої світової війни. Неабияк зацікавлює проєкт «Музей.Пам’ять.Пошук».

Він містить інформацію про радянських солдатів, які загинули чи пропали безвісти, а також про тих, які поховані на території України. База цього проєкту постійно оновлюється.

Читайте також: Де шукати інформацію про предка, який воював у Першій світовій війні

Шукати можна через прізвище, ім’я, рік, регіон народження. Також можна вказати військову частину, час вибуття, місце поховання. Організатором проєкту є Національний музей історії України в Другій світовій війні

Посилання на інформацію про документальний пошук на сайті. На сайті музею є можливість отримати доступ до тексту та прочитати анотації про видання, які стосуються періоду Другої світової війни. Тематичні наукові видання в онлайн доступі.

Читайте також: Темний ліс пам’яті: репортаж з однієї братської могили

Якщо Вас цікавить тема Другої світової війни в спогадах очевидців, то вам стане в нагоді база документів та спогадів проєкту «Родинна пам’ять про війну».

Його ініціювали працівники музею у 2012 році. Із зібраних фото та документів навіть були організовані виставки: «Війна в долі однієї родини», вечорів пам’яті (вечорів-спогадів) та «Сторінками родинних альбомів».

Усі бажаючі теж можуть долучитись до проєкту та поділитись своїми родинними історіями, які мають відношення до буремних подій Другої світової війни.

Читайте також: Три роки неволі: як волинянин вижив у полоні в Норвегії. #ЦінаІсторії

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024