Художній Музей у Луцьку презентує нову виставку після закінчення локдауну

21 Січня 2021, 13:16
Художній музей Луцька 1856
Художній музей Луцька

Після закінчення локдауну Художній музей розпочинає нову сторінку виставкової діяльності.

Першою у цьому сезоні стане міні-експозиція проєкту «Українська шляхта: слава і честь». Про це повідомляють на сторінці музею у фейсбуці.

Її метою є прагнення не лише розповісти про мистецтво геральдики, захопити таємницями її знакової символіки, а й занурити відвідувачів у світ української минувшини, нагадати про неймовірні перипетії особистих історій, героїчні вчинки та шляхетні здобутки далеких пращурів.

Читайте також: Відновили шляхетський герб, частини якого знайшли у Сокільському замчищі

Виставковий ряд формують шість творів. До нього увійшли авторські реконструкції гербів української аристократії, які виконали відомі луцькі художники – Сергій Корсай та Катерина Ганейчук. Автори додали творам барв давнини із дотриманням важливих геральдичних канонів.

«Кожен експонат означений співзвучністю стилістичної манери, якою вони об’єднані у цілісну колекцію. Оригінальне урамлення додає їм особливої виразності. Пластика потемнілої вільхової деревини, що ніби пошкоджена часом, тьмяність старої бронзи, яка делікатно забарвлює краї лицевих частин… Ці рами є також реконструкціями, але в даний момент – старовинних взірців, що ними колись прикрашали витвори класиків. Їх автор – знаний майстер художньої обробки дерева Михайло Штик, який тонко відчуває пластичні можливості матеріалу, вміє відтворити на власному технічному рівні естетику давнього українського мистецтва. Для даного проекту ним було використано за зразок раму XVIII століття із колекції ВКМ», – йдеться у дописі.

Читайте також: Врятований принц: у Луцьку є картина знаменитого художника епохи Відродження





Читайте також: У Луцьку презентували перше друковане видання про видатного художника із Волині

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024