У Луцьку Тижні Німеччини розпочали фотовиставкою

06 Жовтня 2020, 10:00
1106

У Луцьку стартували Тижні Німеччини виставкою творчих робіт фотохудожника Дмитра Гегера «Про бачення…».

Заходи у рамках грантового проєкту Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні «Тижні Німеччини в Луцьку 2020: «Об’єднані в Європі – 30 років Німецької єдності» проведуть з 5 по 23 жовтня. 

Головна мета такого проєкту – популяризація європейських цінностей, укріплення співробітництва з німецькими партнерами, популяризація ідеї українсько-німецького єднання.

Читайте також: Німецькі сліди: як на Волині збирають матеріали для музею про колоністів. ФОТО. ВІДЕО

Фотовиставка робіт Дмитра Гегера в Арт-галереї «Луцьк», що розташована за адресою вулиця Богдана Хмельницького 1, налічує 34 світлини та присвячена 30-річчю німецької єдності.

«На цих картинах ви маєте можливість поглянути на моє бачення буття впродовж того самого 30-річного періоду. В цих вікнах ви бачите моє бачення природи, стан предметів та об'єктів. Є трошки гумору, настрою і цей настрій під час огляду залишається. Кожна рама – це міст між мною та глядачами. Просте в складному, складне в простому і все зафіксовано», – зауважив фотохудожник.


Автор робіт Дмитро Гегер дуже по-філософськи ставиться до своїх робіт, в кожній фотографії закладений свій сенс. Наприклад, два яблука на фото  це «портрет з його донькою», який уособлює молодість і старість.

Крім того, деякі фото мають динаміку, тому якщо закрити одне око, можна побачити більше простору та як деякі предмети рухаються.



Фотовиставка буде тривати впродовж двох тижнів до 23 жовтня. Організатори запрошують всіх охочих ознайомитися з цікавими роботами фотохудожника.

Враховуючи ситуацію з поширенням COVID-19, основна частина запланованих заходів відбуватимуться у форматі онлайн.

Читайте також: Унікальний проєкт: створять віртуальний музей волинських німців

                               Спадщина волинських голендрів: хто вони і куди зникли

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024