Яким був Головнокомандувач УПА Роман Шухевич

07 Листопада 2023, 12:05
Роман Шухевич, 1938 рік 2959
Роман Шухевич, 1938 рік
Життєвий шлях та діяльність Романа Шухевича до сьогодні залишаються оповитими радянськими та російськими міфами. 
 
У новому відео журналістки та ексдиректорки Центру досліджень визвольного руху Дарки Гірної на її авторському каналі «Обличчя Незалежності» можна знайти чимало відповідей на запитання про головного командира УПА.
 
«44 % українців нічого не знають про Романа Шухевича», — йдеться в соціологічному опитуванні.
Протягом проєкту «Досьє Шухевича: пропаганда, стереотипи, дезінформація» команда Центру досліджень визвольного руху руйнує стереотипи про одну із найвизначальніших персоналій українського визвольного руху — Романа Шухевича.
 
У відео авторка розповідає не лише про бойові досягнення, але і про представника української золотої молоді, пластуна, танцюриста, інженера, спортсмена, піаніста, бізнесмена-піарника Романа Шухевича. 
 
Створення українського батальйону Нахтігаль, що робив Роман Шухевич у Білорусі, чому Шухевич був нетерпимим і розправлявся з незгодними командирами, замах на Нікіту Хрущова — про все це в новому випуску на каналі «Обличчя Незалежності».
 
 
Нагадаємо, що Центр досліджень визвольного руху за підтримки Українського культурного фонду працює над проєктом «Досьє Шухевича: пропаганда, стереотипи, дезінформація», що руйнує міфи про генерала УПА. Зокрема, скоро можна буде побачити виставку, яку команда створить за результатами проєкту.
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024