Війна змусила людей переглянути своє ставлення до СРСР

25 Січня 2023, 12:53
Війна змусила людей переглянути своє ставлення до СРСР 3689
Війна змусила людей переглянути своє ставлення до СРСР
Останнє соцопитування Фонду «Демократичні Ініціативи» показує поступове збільшення частки людей, які зняли рожеві окуляри і правдиво оцінюють діяльність комуністів:
 
  • 73 % людей (більшість в усіх регіонах) позитивно розцінює розпад Радянського Союзу;
  • 73% українців (теж більшість в усіх регіонах) сприймають СРСР саме як комуністичний тоталітарний режим, що здійснював політику державного терору; 
  • 80% громадян (абсолютна більшість і теж у всіх регіонах) вважають важливими для них особисто питання історичної пам’яті та відповідної державної політики.
Якщо порівняти з попередніми опитуваннями (серпень 2020 і серпень 2022 років), то видно сталу тенденцію до збільшення числа тих, хто негативно ставиться до всієї діяльності комуністів. В той же час навіть після 10 місяців війни чверть населення і далі «тужить» за СРСР. 
 
А це означає, що діяльність Архіву національної пам'яті має бути продовжена. Будівля на Пухівській нарешті має прийняти до себе архівні документи репресивних органів СРСР. Щоб на основі правди з першоджерел остаточно переконати решту людей у злочинному минулому комуністичного тоталітарного режиму.
 
Соціальне опитування доступне за цим посиланням.
 
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024