Презентують Е-ресурс Державного архіву Кіровоградської області

27 Березня 2024, 16:04
Презентують Е-ресурс Державного архіву Кіровоградської області 331
Презентують Е-ресурс Державного архіву Кіровоградської області
У конференц-залі Кіровоградської обласної військової адміністрації відбудеться презентація Е-ресурсу архіву на платформі «Archium».
 
Про це повідомляє Державна архівна служба України.
 
Державний архів Кіровоградської області презентує онлайн доступ до 250 000 цифрових копій метричних книг.
 
У заході візьмуть участь Голова Укрдержархіву Анатолій Хромов, заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Лашко, директорка Державного архіву Кіровоградської області Лілія Маренець, заступник начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Юрій Миколаєнко та директор ПП «Архівні інформаційні системи» Кирило Віслобоков.
 
Також на заході будуть присутні архівісти, історики, краєзнавці, викладачі вишів, працівники музеїв і бібліотек.
 
Захід відбудеться у п'ятницю, 29 березня. Початок о 13.00.
 
 
Довідково:
 
Міжархівний пошуковий портал створили за ініціативи та підтримки Голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова, ПП «Архівні інформаційні системи» у співпраці з Центральним державним архівом вищих органів влади та управління України, Центральним державним архівом громадських об’єднань та україніки, Центральним державним архівом-музеєм літератури і мистецтва України, Центральним державним історичним архівом України, м. Київ, Центральним державним історичним архівом України, м. Львів, Державним архівом Львівської області та Державним архівом Полтавської області. У майбутньому планується доручення всіх центральних та обласних архівів.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024