LEGIO Луцьк: лучан і гостей міста знайомитимуть з методами трансляції історії та пам'яті в міському просторі

20 Березня 2024, 15:47
Як  міста (не) пам'ятають. Афіша воркшопу 460
Як міста (не) пам'ятають. Афіша воркшопу

У рамках історичного фестивалю «LEGIO Луцьк» молоді амбасадорки та амбасадори досліджуватимуть історичний центр волинського міста.

31 березня, об 11:00 годині, в Окольному замку (місто Луцьк) відбудеться воркшоп «Як міста (не) пам'ятають». Про це анонсують на фейсбук-сторінці LEGIO Historica.

Тло міста, ідеться в анонсі, – це панорама, з якої ми зчитуємо його минуле й сьогодення. Герої, спадщина, якою пишається громада втілюється у маркуванні пам'яток, меморіальних табличках, монументах тощо. Луцьк не виняток. Та яку історію пам'ятає місто? Чи відбилась тут поліетнічність одного з центрів Волині? Досвід різних суспільних груп? Травматичні сторінки? 

На воркшопі від програми «Молоді амбасадор(к)и розмаїття» буде змога самим дослідити центр Луцька, побачити наративи, які (не)транслює місто і познайомимось з методами трансляції історії і пам'яті в міському просторі «знизу».

Для участі у воркшопі необхідно заповнити реєстраційну форму: https://forms.gle/eLSaohkii8GBLDpv8

Захід відбудеться в рамках історичного фестивалю «LEGIO Луцьк» (30-31 березня).

Довідково: «Молоді амбасадор(к)и розмаїття» – це проєкт для молоді та молодіжних працівників з посилення соціальної згуртованості для створення інклюзивного, мирного суспільства, мінімізації ймовірності конфліктів, що виникають між різними групами, та прискорення процесу інтеграції молодих людей з-поміж переселенців. 

Проєкт реалізує громадська організація «СТАН» у партнерстві з альянсом за права, рівність та міжнародну солідарність «ActionAid» за підтримки Disasters Emergency Committee (DEC), Global Fund for Children (США), Terre Des Hommes (Німеччина) та IM Swedish Development Partner (Швеція).

Читайте також: У Луцьку для переселенців показали найвідоміші памʼятки міста

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024