Українські аудіогіди запрацювали ще у двох музеях Австрії та Швеції

18 Березня 2024, 14:03
Українські аудіогіди запрацювали ще у двох музеях Австрії та Швеції 332
Українські аудіогіди запрацювали ще у двох музеях Австрії та Швеції

У межах проєкту першої леді України Олени Зеленської аудіогіди українською мовою запрацювали ще у двох світових музеях.

Про це повідомляє пресслужба Президента.

Так, у Музеї Нобелівської премії у Стокгольмі відкрилася виставка «Речі, які змінили світ» з українським супроводом. На ній представлено 250 експонатів із колекції закладу, які подарували лауреати Нобелівської премії. 

Читайте також: У Фінському музеї фотографії з'явився український аудіогід

Також український аудіогід доступний у Музеї імператриці Сісі (Єлизавети) у Відні, Австрія. Серед понад 300 його експонатів – особисті речі дружини імператора Франца Йосифа. Відвідувачі також мають змогу побувати в апартаментах імператорського подружжя ХІХ сторіччя.

Таким чином, проєкт Олени Зеленської з поширення української мови у провідних історичних та музейних пам’ятках світу втілено вже у 82 об’єктах 44 країн. Два нових аудіогіди запрацювали за підтримки посольств України в Республіці Австрія та Королівстві Швеція.

Як наголосила дружина Президента, це важливо як для українських вимушених переселенців у цих країнах, так і для самих країн, адже сприяє кращому діалогу культур.

«Перефразовуючи назву стокгольмської виставки, можна сказати, що мова теж змінює світ. І навіть у тяжкі часи дає йому порозуміння, а нам – розуміння самих себе», – зазначила Олена Зеленська.

Читайте також: У музеї Ван Гога в Амстердамі з'явився український аудіогід

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024